Haber

Tıp Fakültesi Mezuniyet Töreni ile Genç Hekimler Mesleki Yaşama Kep Attı

Son Güncelleme Tarihi : 21.06.2019 00:00

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Tıp Fakültesinin 3. Dönem mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

MSKÜ Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Salonunda düzenlenen törene Muğla Valisi Esengül Civelek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Semih Ozangüç, MSKÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof Dr. Nevres Hürriyet Aydoğan, dekanlar, öğretim üyeleri ve mezun olan öğrenciler ile aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan müzik dinletisi ve halk dansları gösterisi ile devam etti.  

Törende konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, “Bilindiği üzere Tıp Fakültemiz gerek TUS sınavlarında gerekse de üniversite sınavlarında yüksek puanlı öğrencilerin tercih sıralamalarında önemli bir başarı yakalamıştır. Hem toplumsal hizmet hem de bilimsel arenaya sundukları katkı ile değeri hiçbir zaman eksilmeyen Tıp Bilimi, üniversitemizin de her daim gurur tablosu olmuştur.  Nitekim mesleğini icra eden tüm sağlık çalışanlarımız, tarih boyunca kadın erkek demeden hayatımızın her anında insanlığa nefes aldırmış, hayata bağlamış ve yaralarımıza merhem olmuşlardır. Bu sebeple bugün mezun olan öğrencilerimiz yarınlarımızda yaralarımızı bilim ışığıyla sararken insanların sadece sağlığına değil aynı zamanda topluma kazandırılmasında en dinamik güç olacaklardır. Bugün bizler, öğrencilerimize diploma verirken sadece onları değil, ülkemizi ve insan sağlığını da ödüllendiriyoruz. Ülkemizin sağlık ordusuna yeni tıbbiyeliler kazandırmış olmak, şüphesiz vatanımız için gerçekleştirilen  en önemli hizmetlerden biridir. Bu vesile ile öğrencilerimle kıvanç duyduğumu ifade etmek isterim” şeklinde konuştu.

Daha sonra Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ve diğer protokol üyeleri tarafından Tıp Fakültesinden mezun olan 60 öğrenciye diplomaları verildi. Tören, mezuniyet kütüğüne plaket çakılması, Hipokrat Yemini ve mezuniyet keplerinin atılmasıyla sona erdi.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 21.06.2019 00:00
Okunma Sayısı : 3652