Haber

Tıp Fakültemizden Tıpta Kariyer Günleri Eğitimi

Son Güncelleme Tarihi : 31.05.2021 00:00

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Tıp Fakültesi tarafından Tıpta Kariyer Günleri eğitim programı düzenlendi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen eğitim programının açılış konuşmalarını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ve “Kariyer Nedir? Nasıl Planlanır?” konulu söyleşisiyle MSKÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevres Hürriyet Aydoğan yaptı.

Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, MSKÜ Tıp Fakültesinin henüz genç bir fakülte olmasına rağmen çoğu köklü fakülte ile rekabet edebilecek durumda olduğuna vurgu yaparak, “Nitekim MSKÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı bu yıl, ülkemizin en köklü üniversitelerini geride bırakarak TUS 2021-1. dönem yerleştirme sonuçlarına göre genç hekimlerin en yüksek puan ile yerleştiği bölüm oldu. Ülkemizin en başarılı öğrencilerini çekmesi elbette bu kalitesinin bir sonucudur. MSKÜ lisans eğitimi veren bir kurumdan çok daha ileri seviyededir. Üniversitemizin parçası olmak; eleştirel düşünmek, bilim ve insanlık için çalışmak, somut projeler üretmek anlamına da gelmektedir. Bu bilinçle bilimsel projeler üreten başarılı öğrencilerimiz, ülkesine her anlamda faydalı olma ilkesiyle hareket ediyor. Bu yıl Gençlik ve Spor Bakanlığımızın düzenlediği “İstiklal Şairimize İstikbalden Mektup Yarışması’nda Tıp Fakültesi 1. sınıf öğrencimiz Funda Parlak, yazdığı mektubuyla bin 565 kişi arasından dereceye girerek Türkiye üçüncüsü oldu. Bizleri ileriye taşıyan güç tam da bu anlayıştır. Yerel değerlerimizden uzaklaşmadan evrenseli takip etmek” dedi.

Cerrahi Tıp Bilimleri, Dahili Tıp Bilimleri, Yurt Dışı Kariyer, Mezunlarla Söyleşi ve Tıpta Yol Ayrımı başlıkları altında toplam 5 oturumda gerçekleşen söyleşilerde, alanında uzman tıp hekimleri ve öğretim üyeleri tecrübelerini öğrenciler ile paylaştı.

Tıpta Kariyer Günleri eğitim programı ile Tıp Fakültesi öğrencilerinin akademik ve iş yaşamlarına yönelik planlamalarını gerçekleştirirken, Tıp Fakültesi mezunlarının ve öğretim üyelerinin tecrübelerini rehber edinmeleri amaçlanıyor.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 31.05.2021 00:00
Okunma Sayısı : 1891