Haber

Tıp Fakültemizden Kronik Hastalık İzlemi Eğitimi

Son Güncelleme Tarihi : 25.03.2022 00:00
Muğla İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı ve Üniversitemiz iş birliği ile Kronik Hastalık İzlemi 2. ve 3. Modül eğitimleri gerçekleştirildi.

Düzenlenen eğitimler ile kronik hastalıkların erken teşhisi ve periyodik izlemlerle uygun tedavi edilmesi sağlanarak, hastalıkların semptom ve bulgularının kontrol altına alınması, komplikasyon izlemiyle bireylerin fonksiyon kayıpları yaşamalarının ve engelli hale gelmelerinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Fethiye, Marmaris, Ortaca, Milas, Bodrum ve Menteşe ilçelerinde, 22 Aralık 2021 ile 24 Mart 2022 tarihleri arasında toplam 12 oturumda gerçekleşen eğitimlere Üniversitemiz Tıp Fakültesi öğretim üyeleri destek verdi.

Eğitim içeriğinde yer alan Koroner Arter Hastalığı konusu Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Murat Biteker, Doç. Dr. Özcan Başaran, Doç. Dr. İbrahim Altun, Doç. Dr. Oğuzhan Çelik;
Kronik Böbrek Hastalığı konusu Nefroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Huddam, Dr. Öğr. Üyesi Alper Alp;
İnme konusu Nöroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Utku Cenikli;
3. Modül konusu Yaşlı Sağlığı İzlemi Eğitimi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emine Neşe Yeniçeri ve İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cem Şahin tarafından verildi.

Eğitim sonunda 307 aile hekimine katılım belgeleri takdim edildi.
 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 25.03.2022 00:00
Okunma Sayısı : 1115