Tazelenme Üniversitesi, Üniversitemiz koordinatörlüğünde Köyceğiz kampüsünü açtı. Bu kapsamda Üniversitemiz Köyceğiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından Tazelenme Üniversitesi Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.
Üniversitemiz Yaşlılık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından uygulanan proje ile yaşları 60 ile 92 arasında değişen 180 öğrenci, çeşitli branşlarda eğitim görüyor. Bu çerçevede hayata geçirilen Köyceğiz kampüsü projesi ile ilgili, Köyceğiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından katılımcıları bilgilendirmek üzere bir toplantı yapıldı.
Toplantının açılış konuşmasını Köyceğiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hatice Ulusoy yaptı. Ulusoy , Tazelenme Üniversitesinin 60 yaş üstü insanları daha sağlıklı, zinde ve aktif kılmak suretiyle, onları üretim döngüsüne dahil edip hem kendilerine hem de topluma katma değer sağlamaları amacıyla kurulduğunu söyledi. Muğla’da yaşlı nüfusun Türkiye ortalamasının üstünde olduğunu belirten Dr. Öğ. Üyesi Ulusoy, “Köyceğiz’in de yüzde 12,5’lik yaşlı oranı ile “çok yaşlı” bir toplum olduğunu söyleyebiliriz. Köyceğiz ilçesi doğal güzellikleri açısından zengin, emeklilerin yerleşmek için tercih ettikleri sakin bir ilçedir. Ayrıca, Köyceğiz Muğla’nın ilk “Sakin Şehir” ünvanlı ilçesi olmuştur. Doğal güzelliklerinin yanı sıra, yaşlı potansiyelinin fazlalığı ve sakin şehir olması Tazelenme Üniversitesinin bir kampüsünün de Köyceğiz’de oluşturulması fikrinin ortaya çıkmasında etken olmuştur” dedi.
Ardından söz alan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, yaşlılığın doğumdan itibaren başladığını söyleyerek, “Önemli olan bu sürecin nasıl yönetileceği. İyi yönetilemediği sürece ‘gençlik’ dediğimiz zamanlarda dahi yaşlılığı yaşayabiliriz. Hayatın her aşamasında bilginin yoğunlaştığı Üniversitelerde, hayatın nasıl yaşanması gerektiği ile ilgili değerler oluşuyor. Bizim de bu bilgileri gerçek hayata aktarmamız lazım. Dolayısıyla ben bilginin hayata geçirilmesinden yanayım. Bu bağlamda Tazelenme Üniversitesi öğrencilerinin de teorik bilgiyi pratiğe dökerek, yaşlılık aşamasını aktif geçirmeleri gerektiğini düşünüyorum. Bizler de Üniversite olarak ‘Anne kucağından, hayatın sonuna kadar üniversite’ şiarıyla üzerimize düşen her şeyi yapacağız” dedi.
Yaşlılık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Muammer Tuna, Tazelenme Üniversitesinin Bodrum ve Marmaris kampüslerinin de açılacağının müjdesini vererek, “Yaptığımız bu çalışma yaşamsal bir çalışma. Çünkü Türkiye’de ve dünyada nüfus hızla yaşlanıyor. Bu oranlar ilerleyen yıllarda daha da artacak. Biz de bu rakamlardan hareketle yaşlı nüfusu nasıl daha zinde kılar ve nasıl topluma entegre ederiz diyerek bir çalışmanın içerisine girdik. Biz yaşlı nüfusun toplumsal hayatın tam ortasında olmasını istiyoruz. Çünkü onların gençler de olmayan bir yaşam tecrübesi var. Dolayısıyla biz de genç nüfusun dinamizmi ile yaşlı nüfusun tecrübesini bir araya getirerek bir sinerji oluşturmak istiyoruz” dedi.
Prof. Dr. Muammer Tuna’nın ardından Tazeleme Üniversitesi öğrencileri söz alarak, eğitim hayatlarına dair duygu ve düşüncelerini aktardı.
Toplantı sonunda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Prof. Dr. Muammer Tuna’a çalışmalarından dolayı plaket takdim etti.