Haber

Stratonikeia'da Antik Su Teknolojileri Semineri

Son Güncelleme Tarihi : 24.10.2018 00:00

Üniversitemiz Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Uzaktan Algılama Uygulama ve Araştırma Merkezi (CBS&UZAL) tarafından “Antik Su Teknolojileri Semineri” düzenlendi. 3 bin yıllık Stratonikeia Antik Kenti’ndeki 2 bin 200 yıllık antik tiyatroda verilen seminere akademisyenler ve öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

Programın açılışında, Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Korosu mini konser verdi. Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, geçmişten günümüze suyun insan hayatı için önemini vurgularken, suyun korunması için tedbirler alınmasının doğal yaşam için zorunlu olduğunu ifade etti. Rektör Çiçek “ Suyu korumak için onu iyi analiz etmek gerekiyor ve bu konuda kurum, kuruluşlara ve yöneticilere önemli görevler düşüyor. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi olarak iyi laboratuvarlara sahibiz, bu laboratuvarlarda suyu hem analiz ediyor hem de geleceğe yönelik olarak planlıyor, koruyucu yöntemler geliştiriyoruz” dedi.

Stratonikeia Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt, seminer kapsamında antik kentteki su ve kanalizasyon sistemleri hakkında sunum yaptı.  CBS&UZAL Merkez Müdürü Doç. Dr. Ceyhun Özçelik antik çağdan günümüze suyun önemi ve teknolojik gelişimi hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Lary Mays ise dünyanın birçok ülkesindeki eski su teknolojileri ve gelişmekte olan ülkelerde suyun kullanımının sürdürülebilirliği üzerine konuştu.

 

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 24.10.2018 00:00
Okunma Sayısı : 3602