Haber

Stratonikeia Antik Kentinde İnceleme Yapıldı

Son Güncelleme Tarihi : 21.01.2023 00:00
REKTÖR KAÇAR:
“STRATONİKEİA MUĞLA İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR KENT”

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Muğla'nın Yatağan ilçesinde bulunan Gladyatörler Kenti olarak da bilinen Stratonikeia Antik Kenti'ni Muğla Valisi Orhan Tavlı ve Denizli Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ile birlikte gezerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Muğla'nın Yatağan ilçesindeki Gladyatörler Kenti olarak da bilinen Stratonikeia Antik Kenti'nde kazı ve restorasyon çalışmaları Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Muğla Valiliği ve Yatağan Belediyesi’nin destekleriyle devam ediyor.

Bu kapsamda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Muğla Valisi Orhan Tavlı ve Denizli Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ile birlikte birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve önemli arkeolojik çalışmaların yürütüldüğü Stratonikeia Antik Kentini gezerek, yürütülen çalışmalar hakkında Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt'ten bilgi aldı.
Stratonikeia Antik Kentini görmekten mutluluk duyduğunu belirten Denizli Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Muğla bölgesinde Stratonikeia ve Lagina Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt ve Ortaca Dalyan İztuzu sahilinde bulunan DEKAMER Başkanı Prof. Dr. Yakup Kaska'nın önemli çalışmalar yürüttüğünü açıkladı.

MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar ise, Stratonikeia Antik Kentinin Muğla için çok önemli bir kent olduğunu belirtti.

Rektör Kaçar, daha sonra Muğla Olgunlaşma Enstitüsü kursiyerleri tarafından hazırlanan, Kanuni Sultan Süleyman’ın Rodos seferinin anlatıldığı resim sergisini gezdi.
 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 21.01.2023 00:00
Okunma Sayısı : 1784