Haber

Stratonikeia Antik Kenti'nde Anahtar Taşıma Töreni Canlandırıldı

Son Güncelleme : 14.10.2024 10:00
MSKÜ Kültürel Miras Topluluğu tarafından Muğla'nın Yatağan ilçesindeki Stratonikeia Antik Kenti'nde "Anahtar Taşıma" töreni canlandırıldı.

Muğla'nın Yatağan ilçesindeki Stratonikeia Antik Kenti'nde "Anahtar Taşıma" töreni canlandırıldı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Kültürel Miras Topluluğu öğrencilerinin antik döneme ait kıyafetleri giyerek canlandırdığı törende, Lagina Hekate tapınağından alınan kentin anahtarı Stratonikeia'da Yatağan Belediye Başkanı Mesut Günay'a teslim edildi.

Programa, MSKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celal Ateş, Muğla Büyükşehir Başkan Vekili Durmuş Ali Öztürk, protokol üyeleri, lise ve üniversite öğrencileri ile kente gelen turistler katıldı.

Antik döneme ait bir gelenek olan "Anahtar Taşıma" töreni, dini merkez olarak kabul edilen Lagina Hekate ile Stratonikeia arasında yaklaşık 8,5 kilometrelik bir alanda yapıldı.

Kleidophoros'un cennet ve cehennemin kapılarını açmak için düzenlediği tören, genç kızlardan oluşan bir koronun ilahiler söylemesi ile başladı. Temsili tören, öğrencilerin Lagina antik kentinden aldıkları Hekate'nin anahtarını Stratonikeia'ya getirip kentin yöneticisine vermesiyle son buldu.

MSKÜ Kültürel Miras Topluluğu Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Aslı Çandarlı Şahin, ülkenin farklı şehirlerinden gelen üniversite öğrencilerinin kentin tarihi ve kültürünü öğrenmeleri için çaba gösterdiklerini dile getirdi.

Yıl boyunca üniversitede çok çeşitli etkinlikler yaptıklarını anlatan Şahin, anahtar taşıma etkinliğinin de bunlardan biri olduğunu söyledi.

 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 14.10.2024 10:00
Okunma Sayısı : 180