Haber

Sri Lanka Büyükelçisi’nden Konferans

Son Güncelleme Tarihi : 02.11.2018 00:00

Sri Lanka Ankara Büyükelçisi Pakeer Mohideen Amza, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde “Avrasya’dan Güney Asya’ya Köprü: Türkiye-Sri Lanka İlişkileri” konferansı verdi.

Üniversitemiz bünyesinde Nisan 2013’den bu yana faaliyet gösteren ve Akademik Koordinatörlüğü Doç. Dr. Füsun Özerdem tarafından yürütülen Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Araştırmalar Topluluğu’nun (UISAT) düzenlediği konferans yoğun ilgi gördü. Büyükelçi Amza, “Memlüklüler döneminde başlayan ilişkiler, ipek yolu aracılığıyla ticari ilişkilerin gelişmesi, Osmanlı’nın dünyadaki itibarını sağlamlaştırmak adına Japon İmparatoruna hediyeler götürmesi için yola çıkan Ertuğrul Fırkateyni’nin Sri Lanka’ya uğraması, Sultan II. Abdülhamid isminin Sri Lanka’nın başkenti Kolombo’da bir caddede yaşıyor olması” konularına değinerek günümüz Türkiye-Sri Lanka ilişkileri ve geliştirilmesi gereken işbirliği alanları ile ilgili bilgi verdi. Ayrıca üniversite öğrencilerinin gösterdiği yüksek ilgi ve yoğun sorulardan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Büyükelçi Pakeer Mohideen Amza ve eşini akşam yemeğinde kabul eden Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ve eşi, iki ülke arasında oluşabilecek olası akademik işbirliği alanlarını tartıştılar. Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Reşat Ünal, Büyükelçi Amza’ya, üniversitemiz uluslararasılaşma stratejisi hakkında bilgi verdi.

 

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 02.11.2018 00:00
Okunma Sayısı : 3952