Haber

Spor Bilimleri Fakültemiz Yeni Öğrencilerini Seçiyor

Son Güncelleme Tarihi : 02.09.2019 00:00

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Özel Yetenek Sınavlarına bu yıl da yoğun başvuru yapıldı. 569 Erkek 117 Kadın olmak üzere toplam 686 aday, tercihlerine göre, Antrenörlük Eğitimi, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Spor Yöneticiliği ve Rekreasyon bölümlerinden birini kazanabilmek için ter döküyorlar.

Başvuru yapan adayların 19’unu Milli sporcular, 15’ini ise Engelli adaylar  oluşturuyor.

Özel yetenek sınavlarını yerinde inceleyen ve adaylara başarılar dileyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, "Hocalarımız özel yetenek sınavlarında geleceğin sporcularını ve eğitimcilerini seçmek için çok titiz davranarak şeffaf bir sınav süreci gerçekleştiriyorlar. Geçtiğimiz eğitim-öğretim döneminde hem öğretim elemanlarımızın hem de öğrencilerimizin çeşitli branşlarda ulusal ve uluslararası düzeyde elde ettikleri başarılar göğsümüzü kabarttı. Şimdi bu başarıların devamını getirecek ve üstüne yenilerini koyacak öğrencilerimizi seçme gayreti içerisindeyiz. Parkurlarda kıyasıya rekabetin yaşandığını gözlemledim.  Üniversite olarak spor yöneticilerini, antrenörleri ve sporcuları akademik arenada bilimle donatarak ülkemizin sportif anlamda yeni başarılar elde etmesi için sürekli çalışıyoruz, tüm aday öğrencilerimize başarılar diliyorum." dedi.

Spor Bilimleri Fakültesi bünyesinde bulunan Antrenörlük Eğitimi, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Rekreasyon  ve Spor Yöneticiliği  bölümlerine toplamda 280 öğrenci alınacak. Tüm bölümler için özel yetenek sınavları iki aşamadan oluşup, birinci aşama sınavı tüm bölümler için 100 m. ve 800 m. (kadınlar ve erkekler) koşularından, ikinci aşama sınavı ise tüm bölümler için koordinasyon parkurundan oluşuyor.

 

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 02.09.2019 00:00
Okunma Sayısı : 3014