Haber

Sıtkı Davut Koçman 19. Ölüm Yıl Dönümünde Unutulmadı

Son Güncelleme : 14.10.2024 09:00
MSKÜ’nün hamisi, hayırsever iş insanı merhum Sıtkı Davut Koçman, vefatının 19. yıl dönümünde düzenlenen program ile anıldı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne (MSKÜ) yaptığı katkılar ile bilinen, hayırsever iş insanı Sıtkı Davut Koçman, 19. ölüm yıl dönümünde MSKÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle anıldı.

Programa; Muğla Vali Yardımcısı Ali Yılmaz, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Celal Ateş ve Prof. Dr. Deniz Ülgen, Sıtkı Koçman Vakfı Başkanı Alan Perese, Başkan Yardımcısı Mustafa Acar ve vakıf mütevelli heyeti, MSKÜ akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Sıtkı Davut Koçman’ın hayatını anlatan “Sarı Ceketli Mühendis” belgeseli gösterildi.

Törenin açılışında konuşan Sıtkı Koçman Vakfı Başkan Yardımcısı Mustafa Acar, Sıtkı Davut Koçman’ın üniversite için yaklaşık 100 bin metrekarelik kapalı alan inşa ettirdiğini ve adına kurulan vakfın başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere burs vermeye devam ettiğini söyledi.

Acar, “Üniversitemizin hamisi, Vakfımızın kurucusu, merhum hayırsever iş adamı Sıtkı Davut Koçman’ı ölümünün 19.yıl dönümü nedeniyle saygıyla, minnetle, şükranla ve rahmetle anıyoruz. Sıtkı Davut Koçman, üniversitesinin gelişimine katkı sağlamış ender hayırsever iş adamlarından biridir. Yaptığı hizmetler hiçbir zaman unutulmayacak. Biz de aynı şevkle çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar ise, “Muğla’nın babası olarak da tanınan merhum Sıtkı Davut Koçman’ın herkese, üniversitemizin bütün mensuplarına ve paydaşlarına hiçbir karşılık beklemeden yardımcı olduğunu, bizler için faydalı işlerde adeta yarışarak iyi bir miras bıraktığını hatırlamak ve onu saygıyla ve minnetle yad etmek hepimizin boynunun borcudur. Üniversitemiz ayakta kaldıkça, hocalarımız akademik ürünleriyle ülkemize ve insanlığa katkı yaptıkça, toplumsal sorumluluklarını layıkıyla yerine getirmeye çabaladıkça, burada çalışan bizler işlerimizi layıkıyla yaptığımız sürece ve bunu bir miras olarak eğitimlerini üstlendiğimiz çocuklarımıza aktarıp mezun olan çocuklarımız hayırlı işlerin parçası oldukça merhum Sıtkı Davut Koçman’ın da amel defteri açık kalacak ve bizimle yaşamaya devam edecektir” dedi.

Konuşmaların ardından Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamit Yokuş tarafından piyano dinletisi gerçekleştirildi.

Daha sonra Sıtkı Davut Koçman Ulusal Resim Yarışması’na 130 öğrencinin 261 eserle katıldığını ve yarışmanın Türkiye’de takip edilen etkinliklerden biri olduğunu söyleyen Sıtkı Davut Koçman Ulusal Resim Yarışması Koordinatörü Abdullah Cem Özal, “Sıtkı Davut Koçman Ulusal Resim Yarışması kapsamı ve değerleriyle önemli bir boşluğu doldurmakta. Bu konuda sanat eğitimi alan gençlerimize destek sağlayarak gelenekleşmekte ve Türkiye’de takip edilen etkinliklerden biri olma konusunda tutarlılıkla ilerlemektedir” diye konuştu.

Akabinde Sıtkı Davut Koçman 3.Ulusal Resim Yarışmasında dereceye giren kişilere ödülleri protokol tarafından takdim edildi.

Anma töreni, katılımcıların Sıtkı Davut Koçman 3.Ulusal resim ve fotoğraf sergisini gezmesi ve lokma ikramıyla son buldu.

 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 14.10.2024 09:00
Okunma Sayısı : 791