Haber

Seydikemer Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Öğrencileri Mezun Oldu

Son Güncelleme Tarihi : 07.06.2022 00:00
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Seydikemer Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı mezunları için mezuniyet töreni düzenlendi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, açılış konuşmaları ile devam etti.

Törene Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

Seydikemer Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Sosyal Hizmet Bölümü birincisi Pınar Durna’nın konuşmasının ardından Seydikemer Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Eyüp Akçetin mezunlara seslendi.
Rektör Prof. Dr. Hüseyin Çiçek de Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ailesi olarak geleceği imar edebilmek, içimizdeki cevheri ortaya çıkarabilmek adına her an çalıştıklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti:

“Ancak bilinmelidir ki teorik, pratik ve akademik donanımın sizlere iyi aktarılması yalnızca akademik birikimimize değil uygun fiziki şartlara da bağımlı durumdadır. Bu nedenle, Üniversitemize kazandırdığımız yeni Yüksekokul binamız bu şartları ziyadesiyle sağlayacak imkânları bünyesinde barındırmaktadır. 9 Milyon lira maliyeti olan yeni binamız, 17 derslik, 2 Laboratuvar, 1 Bilgisayar Laboratuvarı ve 1 Kafeteryası ile ilçemize yeni bir dinamizm katmış, başarılı çalışmaların yapılmasına vesile olmuştur. Bilindiği üzere uygulamalı bilimler, üst düzeyde uygulayıcı meslek elemanı yetiştiren yükseköğrenim kurumları statüsündedir. Bu anlamda yüksekokulumuz verdiği akademik eğitimin yanı sıra mesleğe yönelik uygulamalı eğitimi ile doğrudan meslek sahibi olabilen kalifiye öğrenciler yetiştirmektedir. Üniversitemiz bugün, yeniliğe devamlı ayak uyduran bir müfredatla, kariyer etkinlikleriyle girişimci, dışa dönük ve özgüveni yüksek öğrenciler mezun etmektedir. İşte bu nedenle sizler mesleki yaşantınızda her daim bir adım önde olma fırsatı bulacaksınız. Bu vesileyle sizlerin bugünlere gelmenize fedakârlıkla katkı sunan üniversite personelimizi, öğrencilerimin ailelerini ve hocalarımızı yürekten kutluyorum.”

Açılış konuşmalarının ardından dereceye giren öğrencilere onur belgeleri takdim edildi.

Seydikemer Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı mezuniyet töreni, öğrencilerin keplerini havaya fırlatmasıyla son buldu.

 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 07.06.2022 00:00
Okunma Sayısı : 1634