Haber

Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, "Kazanımlar Hedefler" Sunumunun 2'ncisini Gerçekleştirdi

Son Güncelleme Tarihi : 27.11.2019 00:00

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek; yönetimde şeffaflık ve hesap verme sorumluluğundan hareketle; 2019 Şubat - 2019 Kasım tarihleri arasında elde edilen kazanımların, girişimlerin değerlendirildiği ve geleceğe dönük projelerin aktarıldığı geleneksel “Kazanımlar Hedefler" sunumunun 2'ncisini gerçekleştirdi.

 

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri ve öğretim elemanlarının hazırladıkları açılış dinletisi, öğrenci toplulukları tarafından sunulan dans gösterisi ile başlayan program, Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek’in sunumu ile devam etti.

 

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Salonu'nda çalışanlarımızın katılımlarıyla gerçekleştirilen sunumda; Kurumsal Yönetim, AR-GE, Eğitim, Kampüs Yaşamı, Kampüs Gelişimi, Toplumla Etkileşim ve yakın gelecekteki “Hedefler” başlıkları altında değerlendirme yapıldı.

 

Sunumda gerçekleştirilen atılımlarla her geçen gün “AR-GE Üniversitesi” hedefine yaklaşıldığını vurgulayan Rektörümüz, altyapısal olarak değerlendirilen "Hazırlık ve Zeminin Oluşturulması" fazının tamamlandığını, gelişimin bu hızla devam etmesi halinde yakın gelecekte "Büyük Sanayi İşbirliklerinin Oluşturulması" fazına geçileceğinin mesajını verdi.

 

Rektör Çiçek ayrıca; TÜBİTAK, URAB (University Ranking by Academic Performance) ve TÜMA (Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması) verilerinden hareketle, Üniversitemizde hem kurumsal yönetimden memnuniyet, hem de Proje sayılarındaki yükseliş  anlamında büyük bir sıçrayış yakalandığını aktardı.

 

"Pist Hazırlandı, Artık Uçuşa Geçme Zamanı!"

 

Tüm alanlarda kamu finansını da gözeterek çok önemli mesafeler kat edildiğini belirten Üniversitemiz Rektörü;  araştırmacılara sunulan teşvik ve laboratuvar destekleri, burs imkanları, lisansüstü öğrenci programlarının sayısındaki artışın proje sayılarındaki artışın temel taşları olduğunu ifade etti. Sunumda sık sık istatistiksel verilere yer veren Prof. Dr. Hüseyin Çiçek; "Artık pisti oluşturduk iyi bir ivme yakaladık, İnova Muğla TTO A.Ş ve Teknopark'ın da faaliyete geçmesi ile artık uçuşa geçeceğiz" şeklinde konuştu.

 

Bir önceki sunumda hedeflenenlerin bugün gerçekleştirilmiş olmasının memnuniyet verici olarak değerlendiren Üniversitemiz Rektörü sunumun son kısmında yakın gelecekteki planlarını ve hedeflerini dinleyicilerle paylaştı.

 

Sunum sonunda göreve geldiği günden günümüze kadar gerçekleştirilen ve gelecekte hedeflenen başarıların, tüm personelin katkısı ile mümkün olduğunu ifade eden Çiçek, salonu dolduran akademik ve idari personele teşekkür ederek üniversite ailesi ile geleneksel hale gelen "özçekim" yaptı. 

 

Sunum programında, öğretim üyelerimize son bir yılda yaptığı yayınlar ve yürüttüğü dış fon kaynaklı projeler ile BAP Komisyonu tarafından belirlenen kriterler kapsamında “MSKÜ Bilim Ödülü” verildi. Program; Üniversitemizden emekli olan çalışanlara teşekkür plaketi verilerek, bugüne kadar verdikleri hizmet için kendilerine teşekkür edilmesi ile sona erdi.

 

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 27.11.2019 00:00
Okunma Sayısı : 3761