Haber

Rektör Kaçar 18 Mart Çanakkale Zaferi Programına Katıldı

Son Güncelleme Tarihi : 19.03.2024 08:30
MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolasıyla Muğla’da düzenlenen il programına katıldı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümü dolasıyla Muğla’da bir dizi etkinlik düzenlendi.

Muğla Sıktı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Muğla’da düzenlenen il programına katıldı.

Program ilk olarak Menteşe’de bulunan Şehitler Anıtı’nda başladı. Burada, şehitler anıtına Muğla Valiliği, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından çelenkler sunuldu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Taşkesen yaptı.

Daha sonra Muğla Valisi İdris Akbıyık tarafından şehitlik imzalandı.

Program, daha sonra MSKÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde devam etti. Burada, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıldönümü dolayısıyla saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Programda ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesaj okundu.
Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Menteşe Anadolu Lisesi Okul Müdürü Mehmet Akif Ağar yaptı.

Akabinde Menteşe’de ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Muğla Valisi İdris Akbıyık tarafından verildi.

Programda daha sonra Menteşe Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ‘Şan, Şeref, Tarih Bizim Çanakkale’ temalı gösteri sergilendi.

Öğrenciler tarafından anlatılan kahraman Türk askeri Seyit Onbaşı olarak bilinen Seyit Ali Çabuk’un hikâyesi programda duygu dolu anlar yaşattı.

Şehitlerimizi saygıyla yad ettiğini söyleyen MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, “Çanakkale Zaferimizin bu yıl 109. yılını kutladık ve kahraman şehitlerimizi saygıyla yad ettik. Hazırlanan programda öğrencilerimiz, o yıllardaki yaşanmışlıkları, o duyguları bize fazlasıyla hissettirdiler. Bu anlamlı programın hazırlanmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı gazilerimize şifalar dilerim” dedi.
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 19.03.2024 08:30
Okunma Sayısı : 535