Haber

Rektör Çiçek Lavanta Hasat Şenliği'ne Katıldı

Son Güncelleme Tarihi : 18.08.2020 00:00

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Yerkesik’te "Tıbbi Aromatik Vadisi Projesi" kapsamında gerçekleştirilen Lavanta Hasat Şenliği’ne katıldı.

Üniversitemiz, sanayi ve halk iş birliği ile kadın istihdamına yönelik gerçekleştirilen proje kapsamında Yerkesik dahil 16 mahallede tıbbi aromatik bitki üretimi için Ocak ayında 50 dönümlük bir alanda 50 bin adet lavanta dikilmişti.

Üniversitemiz kontrol, AR-GE ve eğitim desteği ile yürütülen proje sonucunda Algı Mahallesi’nde dikilen lavanta bahçesinde Lavanta Hasat Şenliği gerçekleştirildi.

Lavanta Hasat Şenliği’ne AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, Yerkesik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Feyzullah Ören ile kadın üreticiler ve vatandaşlar katıldı.

Tarım İl Müdürlüğü Koordinasyon Şubesinin sunumu ile yapılan Şenliğe kadın çiftçiler adına Öznur Türkoğlu ve Sultan Şanlı birlikte konuşma yaptı.

Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek de hem şehir-sanayi ve üniversite iş birliğinin bir örneğine tanık olunduğunu hem de istihdam yaratmaya katkı sağlandığını belirterek “Muğla florasının bizlere sunduğu aromatik bitki çeşitliliği çok büyük fırsatlar barındırıyor. Bizler de Üniversite olarak çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz. Üniversite olarak Ar-Ge, analiz ve eğitim desteği vermek suretiyle kalkınmanın her daim yanında olduğumuzu buradan bir kez daha ifade etmek isterim. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Belediyelerimiz ve Kalkınma Ajansı ile gerçekleştirilen bu program, ülkemiz ve bölgemiz ekonomisi adına çok büyük önem arz etmektedir. Bu çerçevede, üniversitemiz adına tüm paydaşlara teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca lavanta bahçelerine, ülkemize ve Muğla’mıza nefes olan kadınlarımızı da canı yürekten kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından lavantalar protokol üyeleri, üreticiler ve vatandaşlar tarafından hasat edildi.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 18.08.2020 00:00
Okunma Sayısı : 2157