Rektör Çiçek, Kazakistan Devlet Ödülü’nün Sahibi Doç. Dr. Ayan’ı Ağırladı

Son Güncelleme Tarihi : 10.03.2021 00:00

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, geçtiğimiz günlerde Kazakistan Devlet Ödülü’nü alan Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ekrem Ayan’ı makamında ağırladı.

Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Doç. Dr. Ekrem Ayan’a Türk-Kazak kardeşliğine sunduğu katkılardan dolayı teşekkür ederek başarılarının devamını diledi.

Rektör Çiçek aynı zamanda Doç. Dr. Ayan’a Kazakistan Devlet Ödülü’ne layık görülmesi nedeniyle plaket takdim etti.

Doç. Dr. Ekrem Ayan da Kazak dili, edebiyatı ve kültürü üzerine yazdığı kitapları Rektör Prof. Dr. Hüseyin Çiçek’e hediye etti.

Yüksek lisans ve doktora eğitimini Kazak Türkçesi üzerine yapan; Kazak edebiyatının, kültürünün ve tarihinin en önemli şahsiyetlerinin eserlerini dilimize kazandıran öğretim üyemiz Doç. Dr. Ekrem Ayan bununla birlikte iki ülke arasındaki kültürel iş birliğinin geliştirilmesine yönelik önemli projelerde de görev aldı.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 10.03.2021 00:00