Haber

Rektör Çiçek, 7. Milas Zeytin Hasadı Şenliğine Katıldı

Son Güncelleme Tarihi : 13.11.2021 00:00
Milas Atapark’ta düzenlenen açılış törenine Muğla Valisi Orhan Tavlı, Muğla Milletvekilleri Yelda Erol Gökcan, Mehmet Yavuz Demir, Mürsel Alban, Burak Erbay, Suat Özcan, Metin Ergün, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Muğla il protokolü, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, çiftçiler, üreticiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Şenliğe telefonla bağlanan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, zeytincilik sektörü hakkında vatandaşlara bilgi verdi.
Törende yaptığı konuşmada Milas’ın Karya uygarlığına ve Menteşeoğulları Beyliğine başkentlik yaptığını;  Menteşeoğulları Beyliğinin başkenti olan Beçin’in hem idare merkezi, hem ilim yuvası, hem de ticaret merkezi olduğunu vurgulayan Vali Orhan Tavlı, katılımcıları Beçin Kalesi ve ören yeri başta olmak üzere Milas’ın doğal ve tarihi yerlerini keşfetmeye davet etti.
4 bini şenlikte olmak üzere toplam 50 bin memecik zeytini fidanının üreticiyle buluşturulacağını müjdeleyen Vali Orhan Tavlı, Milas Zeytin Hasat Şenliğinin hayırlara vesile olmasını; zeytin hasadının bol ve bereketli olmasını diledi.
Protokol konuşmalarının ardından stantlar ziyaret edilerek ürünler hakkında bilgilendirme yapıldı.
Stant ziyaretlerinin ardından Kurudere Mahallesi’nde  Hüseyin Özdemir’e ait zeytin bahçesinde Vali Orhan Tavlı’nın, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek’in, protokolün, davetlilerin ve basın mensuplarının katılımıyla sezonun ilk hasadı yapıldı.
Hasadı yapılan zeytinler yakındaki zeytinyağı fabrikasında soğuk sıkım olarak zeytinyağına dönüşürken, protokol üyeleri fabrikada incelemelerde bulundu.

 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 13.11.2021 00:00
Okunma Sayısı : 1684