Prof. Dr. Hamit Yokuş'a Beste Yarışmasında Birincilik Ödülü Verildi

Son Güncelleme Tarihi : 21.03.2023 08:30
Besteciler, Orkestra Şefleri ve Müzikologlar Birliği Derneği (BESOM) tarafından düzenlenen - Cumhuriyetimizin 100. Yılı onuruna, erişilmesi Atatürk tarafından hedef gösterilen çağdaş müzik eğitiminde ve  dinletilerde kullanılmak amacıyla açmış olduğu - 100. Yıl Piyano İçin Çocuk Parçaları Beste Yarışması Final Konseri 19 Mart 2023 tarihinde CSO ADA Ankara Mavi Salon'da gerçekleştirildi.
Yarışma seçici kurulunun konser sonrası yapmış olduğu değerlendirme sonucunda yarışmanın finalistlerinden olan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamit Yokuş, “Kuşların Dansı: Mor Taçlı Orman Perisi / Gökkuzgun / Mavi Turna” adlı eseriyle birincilik ödülünü kazandı. Birincilik ödülü yarışma seçici kurulu ve BESOM adına Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay tarafından Prof. Dr. Hamit Yokuş’a takdim edildi. Ödül töreninin ardından Yokuş, eserinin bir bölümünü izleyicilere tekrar seslendirdi.
Prof. Dr. Hamit Yokuş birincilik para ödülünün yarısını MSKÜ’ye depremzede öğrenciler için kullanılmak üzere ve diğer yarısını da BESOM’a müzik eğitimi alan öğrenciler için kullanılmak üzere bağışladı.
Yarışmanın seçici kurulunda Prof. Binnur Ekber (Piyanist- Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Piyano Sanat Dalı Öğretim Üyesi), Prof. Demet Akkılıç (Piyanist- Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Piyano Ana Sanat Dalı Başkanı), Prof. Gökhan Aybulus (Piyanist- Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi), Gülsin Onay (Devlet Sanatçısı - Piyanist), Prof. Hatıra Ahmedli Cafer (Besteci- ADK Kompozisyon Bölümü öğretim üyesi), Prof. Kamerhan Turan (Piyanist- Başkent Üniversitesi Sahne Sanatları Bölüm Başkanı) ve Turgay Erdener (Besteci-Maltepe Üniversitesi Konservatuvarı öğretim görevlisi) yer aldı.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 21.03.2023 08:30