Haber

'Pembe Aslında Siyahtır' Sloganıyla Madde Bağımlılığına Dikkat Çektiler

Son Güncelleme Tarihi : 20.02.2024 00:00
Yönetmenliğini Metin Karaman’ın, senaristliğini Kasım Üçkan’ın yaptığı ‘Pembe Aslında Siyahtır’ adlı oyun, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde (MSKÜ) yoğun bir katılımla Muğlalılarla buluştu. Oyunda, ailelerin korkulu rüyası haline gelen ve son yıllarda ilkokul çağlarına kadar inen madde bağımlılığı konu ediliyor.

MSKÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından organize edilen oyun, 16 Şubat 2024 tarihinde saat 19.30’da MSKÜ 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Salonu’nda sahnelendi. Pembe Aslında Siyahtır’ yaklaşık 1000 tiyatroseveri ağırladı.

Programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celal Ateş, Valilik Özel Kalem Müdürü Baki Gencel, Muğla Diyanet İşleri Başkanı Yaşar Çapçı, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Genel Sekreter Çetin Haliloğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Haşim Koç, SKS Daire Başkanı Şamil Türkay Aktürk ve çok sayıda öğrenci ve personel katıldı.

Ücretsiz sergilenen oyunda zengin ya da fakir gözetmeksizin her kesimi ilgilendiren madde bağımlılığı konusunda özellikle aile büyüklerinin ilgisizliği ana teması ile bağımlılık sonrası kişinin hayatının nasıl paramparça olduğunu örnekleri ile gösterildi. Oyunu katılımcılar ilgiyle izledi.

Yönetmen Metin Karaman oyun ile ilgili şunları kaydetti: “Kimileri oyunumuz için ‘Çocuğun aklına karpuz kabuğu düşürmek’ diyor. Aslında öyle değil. Bizim oyunumuz fakir bir ailenin oğlu ile zengin bir ailenin kızının hikayesini anlatıyor. Yani bu illetin zengini fakiri, kızı erkeği yok. Bu illete bulaşırsan ölürsün, öldürürsün diyor oyunun alt metni. Biz maddeyi kullanırken göstermiyoruz. Biz sadece kullananların zor durumda kaldığı anları gösteriyoruz ve o maddeye zehir diyoruz. ”

 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 20.02.2024 00:00
Okunma Sayısı : 360