Haber

Öğrencilerimizin Heykelleri Ülkemizin İlk Çağdaş Sanat Müzesi’nde Sergileniyor

Son Güncelleme Tarihi : 28.06.2021 00:00
Ülkemizin en prestijli müze ve heykel sergi platformu olan Teras Sergilerinde bu yıl 4 öğrencimizin heykelleri sergileniyor.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi, evrensel kültüre sanat yoluyla katkıda bulunacak yaratıcı, çağdaş, evrensel düşünce ve değerlere sahip öğrenciler yetiştiriyor.
Bu kapsamda çağdaş ve modern sanat eğitimini ölçüt kabul eden bir anlayışla eğitim öğretim hizmeti sunan Heykel Bölümünde, alt yapısını klasik heykel öğretisine dayandıran bir eğitim sunuluyor.
Öğrencilerimiz ise edindikleri nitelikli eğitim sonucu ülkemizin en prestijli sanat ortamlarında kendilerine yer bulabiliyor.
Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öğrencilerimizin heykelleri Türkiye’nin ilk çağdaş sanat müzesi olan Elgiz Müzesi bünyesinde sergileniyor.
Lisans ve yüksek lisans öğrencilerimizden olan Esra Coşkun, Sercan İnam, Nadide Gürcüoğlu ve Görkem Barshan’ın heykelleri “Gelecek Zaman” başlığı altında açılan sergide sanatseverlere sunuluyor.
Uluslararası katılıma açık olarak başlatılan sergi, genç heykel sanatçılarını desteklemek ve heykel sanatına yeni bir sergileme alanı kazandırmak amacıyla, 2012 yılında başlatıldı.
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 28.06.2021 00:00
Okunma Sayısı : 2326