Haber

Öğrencilerimizden Örnek Davranış: Gönüllü Refakatçi Oldular

Son Güncelleme Tarihi : 02.01.2019 09:00

Üniversitemiz öğrencileri Türkiye’de bir ilke imza atarak, Üniversitemiz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelen yaşlı, engelli ve ortopedi hastalarına gönüllü refakatçilik yapıyor.

Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri, sosyal sorumluluk projesi kapsamında haftanın üç günü Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelen yaşlı, engelli ve ortopedi hastalarına gönüllü refakatçilik yapıyor. 'Topluma Hizmet Uygulamaları' dersi kapsamında sosyal sorumluluk projesi yürüten öğrencilerimiz, haftanın 3 günü 6’şar kişilik ekipler halinde Üniversitemiz Hastanesi önünde yardıma ihtiyaç duyan hastaları bekliyor.

Üzerlerinde refakatçi yaka kartı ile hastaları karşılayan gönüllü öğrencilerimiz, tedavi gören hastalara tekerlekli sandalye ile gitmek istedikleri servise kadar refakat ediyor. Yardımsever öğrencilerimiz hastaların muayene, kayıt, ödeme ve form hazırlanması gibi yapılması zorunlu bürokratik işlemlerden kolayca geçmesini sağlıyor.

Sosyal sorumluluk projesi sorumlusu Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Öğr. Gör. Zeynep Aydoğan, “Mutlu et mutlu ol” sloganıyla bir çalışma başlattıklarını ve bu çalışmadan çok güzel geri dönüşler sağladıklarını ifade etti. Aydoğan, “ Hastanemiz çok yeni ve oldukça büyük. Kimi hastalarımız ya da hasta yakınlarımız hastane içerisinde servislere ulaşmakta güçlük çekebiliyor. Biz de hastalarımızın ulaşacakları yerlere daha kolay ulaşmaları için öğrencilerimizin aracılık etmesini planladık. Biz yardımlaşmayı seven bir toplumuz ve bunu unutmamalıyız. İnanıyorum ki bu proje insanlara yardım etmenin hem bizi hem de karşımızdakileri mutlu ettiğini tekrar hatırlatır” diyerek projenin sürdürülebilmesi için çalışmalara devam ettiklerini söyledi. 

Üniversitemiz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ümit Başar Semiz de, bu projenin Türkiye’de ilkler arasında yer aldığını belirterek, “Hastalarımızdan çok güzel geri dönüşler aldık. Umarım biz bu konuda öncü oluruz ve bu örnek çalışma ülke genelinde yayılır" dedi.

 

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 02.01.2019 09:00
Okunma Sayısı : 3967