Haber

Mühendislerimizin Mezuniyet Sevinci

Son Güncelleme Tarihi : 19.06.2019 16:00

Üniversitemiz, 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni ile genç mühendislerini uğurladı.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, meslek odaları temsilcileri, Üniversitemiz akademik ve idari personeli, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Tören, mezun öğrencileri temsilen İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencisi Sevcan Eroğlu’nun konuşması ile başladı.

40 bin kişilik bir ailenin üyesi olmaktan gurur duyduğunu belirten Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Nursoy, “Bugün yaşamınızın bir bölümünü kapatıyor ve ondan aldığınız güçle yeni bir hayata başlıyorsunuz. Aldığınız eğitim ve edindiğiniz sosyal deneyimle dünyanın her yerinde başarılı olacağınıza inanıyorum. Ancak günümüzde yaşanan hızlı değişim nedeniyle bilgiler de hızla eskimekte ve her geçen gün yeni bilgiler ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle geleceğiniz için sürekli öğrenmelisiniz ve kendinizi geliştirmelisiniz” dedi.

Verdikleri emek ve gösterdikleri fedakârlık için mezun öğrencilerin ailelerine ve akademisyenlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek de, “Sırtını dağlara vermiş, bir tarafı denize bir tarafı ormana bakan; Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri olan Muğla’da bir devlet üniversitesinde okuduğunuz için çok şanslısınız. Bunun yanında çok kıymetli hocalardan ders alıyor olmanız sizler için büyük bir avantaj. Biz şu anda "Büyük Türkiye" idealine yürümekteyiz. Bu ideali gerçekleştirmek için genç ve dinamik bir nüfusumuz var. İşte o genç ve dinamik nüfus bugün burada mezun oluyor. Sizler büyük ve güçlü Türkiye’nin ayak seslerisiniz” dedi.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri ve mezun öğrencilere diplomaları verildi. 

Diploma takdiminin ardından genç mühendisler, keplerini havaya fırlatarak mezuniyet sevincini yaşadı.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 19.06.2019 16:00
Okunma Sayısı : 2985