Muğla’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri Düzenlendi

Son Güncelleme Tarihi : 16.07.2019 00:00

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında ilimizde çeşitli programlar düzenlendi.

Anma etkinlikleri Muğla Yeni Şehir Mezarlığı'ndaki şehitlikte düzenlenen tören ile başladı. Şehitlikte düzenlenen törende, 15 Temmuz şehitleri için Kuran-ı Kerim okundu, dua edildi ve şehitlerimizin mezarlarına kırmızı karanfil bırakıldı.

Şehitlik ziyareti sonrası 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı'na fidan dikildi, burada bulunan mevcut fidanlar sulandı.

Fidan dikiminin ardından Kurşunlu Camii bahçesinde öğle namazı öncesi şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif okutuldu ve ardından vatandaşlara lokma ikram edildi.

Düzenlenen programlara Vali Yardımcıları Fethi Özdemir, Turgut Çelenkoğlu ve Rıza Dalan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bakiye Uğur, Prof. Dr. Adnan Çevik, Üniversitemiz Dekanları, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 16.07.2019 00:00