Muğla'da 162 Bin İlköğretim Öğrencisi Ders Başı Yaptı

Son Güncelleme Tarihi : 12.09.2023 00:00
Muğla'da “İlköğretim Haftası” ve 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı düzenlenen törenle kutlandı. İl genelinde 839 okulda, 162 bin 194 öğrenci ilk ders zilinin çalması ile okullarında ders başı yaptı.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Türdü 100. Yıl İlkokulu bahçesinde düzenlenen programa Muğla Valisi İdris Akbıyık, Ak Parti Muğla Milletvekili Kadem Mete, Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Cumhur Çoban, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Muğla il protokolü, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in mesajı okundu. Ardından 4. sınıf öğrencileri 1. sınıf öğrencilerine çiçek takdim etti.

Programda konuşma yapan Vali İdris Akbıyık, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı’nın hayırlı olmasını temenni ederek öğrencilere güzel ve başarılı bir eğitim yılı diledi.

Konuşmaların ardından program öğrencilerin şiir okuması ve halk oyunları gösterisi ile devam etti.

Daha sonra Muğla Valisi İdris Akbıyık beraberindeki protokolle birlikte ilk ders zilini çaldı. Çalan zille birlikte öğrenciler coşkuyla sınıflarını doldurdu.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 12.09.2023 00:00