Haber

Muğla'da 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Anıldı

Son Güncelleme Tarihi : 15.07.2022 00:00
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Muğla’da Şehitlikler ziyaret edildi, Mevlid-i Şerif programı düzenlendi. 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimizin anısına fidanlar toprakla buluştu.

Muğla Valiliği koordinesinde yapılan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamındaki etkinliklere Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın yanı sıra Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla il protokolü, şehit yakınları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Muğla'da 15 Temmuz Şehitlerini Anma bisiklet yarışı ile başlayan etkinlikler 15 Temmuz Hatıra Ormanı’na fidan dikimi ile devam etti. Muğla Valisi Orhan Tavlı, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ve beraberindeki heyet ile gençler hatıra ormanına fidan dikti. Toprakla buluşan fidanlara can suyu verildi.

Fidan dikimi sonrasında Vali Orhan Tavlı ve beraberindeki heyet Menteşe Yeni Mezarlığı’nda ve eski şehir mezarlığında bulunan şehitlikleri ziyaret etti. Şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Yaşar Çapçı tarafından dua okundu.

Şehitlik ziyaretlerinin ardından Kurşunlu Camisinde şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim tilaveti ve mevlid okundu; dua edildi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik suikast girişiminde bulunulan Marmaris’te de yürüyüş düzenlendi.

Kemal Seyfettin Bulvarı'nda dev ekranda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı yayın konuşmasını dinleyen Vali Orhan Tavlı, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, protokol üyeleri ve vatandaşlar, daha sonra mehter takımı eşliğinde ellerinde Türk bayrakları ile Marmaris Atatürk Meydanı’na kadar "Milli Birlik Yürüyüşü" gerçekleştirdi. Meydanı dolduran kalabalık, ellerindeki Türk bayraklarıyla çalınan marşlara eşlik etti.

Aksaz Deniz Üs Komutanlığı Bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı'nı okuyan vatandaşlar, daha sonra 15 Temmuz video gösterimini izledi.
 
Türk Bayrağını 15 Temmuz Sancak Koşusu ile Atatürk Meydanı’na ulaştıran sporcular, Türk bayrağını Vali Orhan Tavlı'ya teslim etti.

Mehter takımının seslendirdiği mehter marşlarına vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarıyla eşlik etti.

Mehter takımının ardından Bodrum Şehit Türkmen Tekin Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından tasavvuf müziği ve ilahiler seslendirildi. Saat 00:13’te okunan selanın ardından şehitlerimiz için dua edildi.

Etkinlik sırasında Marmaris Su Sporları Merkezi sporcuları gösteri gerçekleştirdi. Türk bayraklarıyla donatılan ve ışıklandırılan sahil güvenlik botu da Marmaris açıklarında demirledi.

 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 15.07.2022 00:00
Okunma Sayısı : 1770