Haber

Muğla Teknopark’ta Yapı Denetim Sisteminin Adresi: Shiftsoft

Son Güncelleme Tarihi : 08.08.2024 09:30
MSKÜ bünyesinde kurulan Muğla Teknopark şirketlerinden biri olan Shift Yazılım Geliştirme Teknoloji San. ve Tic. Ltd. Şti., yazılım firması olarak yeni inşa edilen yapılardaki denetimlerin daha nitelikli, anlaşılır ve akılda kalıcı olması için çalışmalar yapıyor. Shifsoft, yapı denetim sürecine dair farklı iş modüllerinin bir araya toplandığı yazılımlar üreten bir şirket olarak 28 ilde, 70’in üzerindeki yapı denetim şirketine hizmet veriyor.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) ve sanayi iş birliğinde ileri teknolojiye ulaşmak, üründe ve üretimde yeni teknolojiyi yakalamak, katma değeri yüksek ürünleri elde etmek ve bölgeye sermaye akışı ile istihdam sağlamak, ülke sanayisini rekabet edilebilir ihracata dönük bir hale getirmek amacıyla kurulan Muğla Teknopark’ta çalışmalar sürüyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ulusal Yapı Denetim Sistemi (UYDS) üzerinden hizmet veren yapı denetim şirketlerinin iş süreçlerini daha hızlı, verimli ve nitelikli yönetmeleri için çalışmalar yapan Shift Yazılım Geliştirme Teknoloji San. ve Tic. Ltd. Şti., Muğla Teknopark şirketlerinden biri olarak hizmet veriyor.

Yapı denetimlerini kolaylaştırmak için bu uygulama üzerine çalıştıklarını anlatan Shiftsoft yetkilisi Levent Yazıcı, barınma sisteminde güven politikası oluşturduklarını ifade etti.

Yazıcı, çalışmalar hakkında şunları söyledi:
“Yapı denetim, hepimizin bildiği üzere, yeni inşa edilen binaların denetlenmesi üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından lisanslanmış firmalar tarafından yapılır. Yapılan tüm imalatlar Ulusal Yapı Denetim Sistemi (UYDS) üzerinden denetlenmekte ve bu sistem çok sayıda değişken içermektedir. Şantiye şefleri, müteahhitler, proje müellifleri, beton firmaları ve laboratuvarlar derken bu sistemi biraz daha kolaylaştırmak için bir uygulama üzerine çalışmaya başladık. Yapı denetim sistemi üzerinde denetimlerin daha hızlı, verimli ve nitelikli olması için çalışmalar yaptık. Bu çalışmaların sonunda yapı sahibi olacak kişilerin evlerinde veya iş yerlerinde güven ve huzurla kalabilmeleri için çalışan yapı denetim firma ve çalışanlarının işlerini daha kolay ve efektif bir şekilde yapabilmeleri adına Denetmen Uygulamasını geliştirdik.”

“İNSANLARIN GÜVENİNİ ETKİLEYECEK NİTELİKTE”

Güven politikasından bahseden Yazıcı, “En temel ihtiyacımız olan barınma sisteminde güven kazanmak için, yani ulusal güven politikası adına geliştirdiğimiz bir proje bu. En temel ihtiyacımız olan barınmayı güvenilir kılarsak, bu durumun insanların birbirlerine olan güvenini de etkileyeceğini düşünüyoruz. Uygulamamızı tüm bu ihtiyaçlara göre geliştirdik. 28 ilde, 70’in üzerindeki yapı denetim şirketi aktif kullanıcımız ve bu sayı her geçen gün artmaya devam ediyor.”

Shiftsoft yapı denetim şirketleri dışında yine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca lisanslandırılan beton test laboratuvarları için de bir uygulama geliştirme çalışmalarını yürütüyor.

Yazıcı, inşaat sektöründeki diğer aktörlere faydalı olacak çözümler geliştirmenin yanında, farklı sektörlerden müşterilerinin dijitalleşme ihtiyaçlarını çözümleyerek UX/UI tasarımdan başlayarak amacına uygun web siteleri ve aplikasyonlar gibi dijital ürünler de geliştirdiklerini ifade etti.

Shiftsoft olarak farklı ihtiyaçlara uygun dijital çözümler sunan yenilikçi bir ekibin bir araya toplandığı bir firma olarak daha nitelikli hale gelmeyi umduklarını belirten Yazıcı, “Yapı denetim firmalarına yönelik projemizi sürekli geliştirerek uygulamanın kendi ayakları üzerinde durmasını sağlamaya çalışıyoruz. Global olmak ise hedeflerimiz arasında,” diye konuştu.
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 08.08.2024 09:30
Okunma Sayısı : 427