MSKÜ bünyesinde kurulan Muğla Teknopark şirketleri katma değeri yüksek; yenilikçi ve teknolojik ürünler geliştirerek Muğla’ya destek vermeye devam ediyor. Muğla Teknopark bünyesinde bulunan C2G Dijital Teknolojileri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, yeni nesil teknoloji ve yapay zekayı tek bir bünyede birleştirerek üretimden müşterinin kullanımına hazır şekilde 9 farklı ürünün geliştirmesini yapıyor.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) ve sanayi iş birliğinde ileri teknolojiye ulaşmak, üründe ve üretimde yeni teknolojiyi yakalamak, katma değeri yüksek ürünleri elde etmek ve bölgeye sermaye akışı ile istihdam sağlamak, ülke sanayisini rekabet edilebilir ihracata dönük bir hale getirmek amacıyla kurulan Muğla Teknopark ‘ta çalışmalar sürüyor.
Muğla Teknopark ‘ta AR-GE merkezi olarak kurulan C2G Dijital Teknolojileri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, yeni nesil teknoloji ve yapay zekayı tek bir bünyede birleştirerek üretimden müşterinin kullanımına hazır şekilde 9 farklı ürünün geliştirmesini sağlıyor.
Yenilikçi bir firma olduklarından bahseden C2G Dijital Teknolojileri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi yetkililerinden Emre Kasap, 7 kişilik bir kadroya sahip olduklarını ve çalışan birçok ekip arkadaşının Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi mezunu olduğu belirtti.
Çalışmalar hakkında bilgi veren Emre Kasap, “Yurtdışı firmalarından donanımları hazır alarak çözümler sunuyorduk. Ancak yerli üretime olan inancımız ve hevesimiz ile donanımların tasarımlarından, içindeki yazılımlara kadar uçtan uca bir çözüm tasarlayıp üretiyoruz. Şu an için portföyümüzde yaklaşık olarak 9 farklı ürün bulunmaktadır. Donanım ve gömülü yazılım dediğimiz sistemler tamamıyla bize ait. Güzel Muğla’ mızı inovatif ürünler üreten bir lokomotif haline getirmeyi amaçlıyoruz, bu nedenle de Muğla Teknopark’ta yer alıyoruz.” dedi.
“TEKNOLOJİ CAZİBESİ OLUŞTURABİLMEYİ HEDEFLİYORUZ”
Proje olarak yatırım yapmaya çalıştıklarını söyleyen Kasap, “Muğla Üniversitesi’nden yola çıkıp birbirini eğiten ve destekleyen bir ekip olarak faaliyet gösteriyoruz. Yeni pozisyonlara yetiştirdiğimiz ekip arkadaşlarımız da var. Üniversiteden birlikte çalıştığımız hocalarımız var. Hem proje anlamında hem öğrenci anlamında biz de yatırım yapmaya çalışıyoruz. Amaçlarımızdan biri, öğrencileri sektöre kazandırmak. Biraz da teknoloji cazibesi oluşturabilmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.
“AMACIMIZ; MUĞLA’DA FARKINDALIK YARATIP, KATMA DEĞERLİ PROJELER YAPMAK”
Daha farklı ve gelişmiş sistemleri tasarlamaya başladıklarını söyleyen Kasap, “Sensörlerden gelen verilerin toplandığı ve işlendiği cihazların üretiminden bahsediyoruz. Günümüzde bu cihazların global pazarda üretimi çok değil. Bunlar hep hazır aldığımız ürünlerdi. Birkaç ay içinde bu üretim süreçlerine de girmiş olacağız. Ekibimizi planlı şekilde büyüterek, faaliyet alanını da genişleterek çalışmalar yapmak istiyoruz. Muğla’da farkındalık yaratıp, katma değerli projeler yapmak amacımız. Avrupa bölgesinde de hali hazırda operasyonlarımız mevcut. Avrupa Birliğinde bu projelerin sürdürülebilirlik ve inovasyon yönü güçlü olduğu için yaygınlaştırması çok daha kolay oluyor. AR-GE merkezimiz Muğla Teknopark ‘ta. İlerleyen süreçte PCB dediğimiz devre kartının üretimi ve dizgi işlemlerini de planlıyoruz” dedi.