Haber

Muğla Tazelenme Üniversitesi Saburhane Sınıfı Açıldı

Son Güncelleme Tarihi : 03.03.2020 00:00

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi bünyesinde kurulan ve 60 yaş üzeri bireylere eğitim veren Muğla Tazelenme Üniversitesi, kampüsteki sınıflarının yanısıra bir sınıf da tarihi Sabuhane Mahallesi’nde açtı.

Kampüsteki sınıflarda lise mezunu olma şartı aranırken, Saburhane sınıfına ise okuma yazma bilmeyenler de katılabilmekte.  Muğla Tazelenme Üniversitesi Saburhane sınıfında Pazartesi günleri teorik (beslenme, sosyoloji, psikoloji, sağlık bilimleri, siyaset, kimya vb.) Salı günleri spor, Cumartesi günleri ise resim dersleri işleniyor.

Dersler, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Şaraphane binasında ve tarihi Apostol Han’da veriliyor.

Tazelenme Üniversitesi’ne kaydolan  ileri yaştaki bireylerin bu derslerle tekrar aktif yaşamın içine dahil olduklarını belirten Muğla Tazelenme Üniversitesi kurucu koordinatörü Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Muammer Tuna konuya ilişkin açıklamasında; ‘’Öğrencilerimiz, ders ve arkadaşlık ortamında kaynaşarak rehabilite oluyorlar. Kendi benliklerinin farkına varıyor, yaşamdan kopmamak gerektiğini anlıyor ve yaşama tutunuyorlar. Onlardan çok olumlu geri bildirimler alıyoruz. Derslerimize devam eden öğrencilerin psiko-sosyal ve fiziksel durumlarında çok önemli değişikliklerin olduğunu gözlemliyoruz. Bu olumlu gelişmeler bizi çok mutlu ediyor" dedi.

 

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 03.03.2020 00:00
Okunma Sayısı : 2401