Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bilimsel Projelerde Üst Sıralara Doğru İlerliyor

Son Güncelleme Tarihi : 04.09.2019 00:00

Üniversitemiz tarafından 2019 yılı I. dönem TÜBİTAK 1001 Programı’na 30 proje önerisi ile başvuru yapılmış ve bunlardan 3 projenin desteklenmesi, 1 projenin de bir sonraki dönemi beklemeden tekrar başvuru yapabilmesi uygun bulundu. Bu bağlamda, TÜBİTAK verilerine göre projeleri kabul edilen 81 kurum içerisinde Üniversitemiz 26. sırada, kabul edilen proje sayısına göre frekansa bağlı değerlendirmede ise 11. sırada yer aldı.

Bilimsel proje üretme yolunda adım adım hedefine doğru ilerleyen Üniversitemiz; TÜBİTAK 1001 Programı kapsamındaki proje kabul oranı %15 civarında olan Türkiye ortalamasını yakalamayı hedefliyor. Bu kapsamda Üniversitemiz TÜBİTAK 1001 projelerinde son dört yılda (2015-2018 yılları arasında) elde ettiği %8,79’luk kabul oranının üzerine çıkarak 2019 yılı I. dönemde %10,00 başarı oranı ile bu hedefe doğru emin adımlarla ilerliyor.

2019 yılı I. Döneminde TÜBİTAK - Araştırma Destek Programları Başkanlığına (ARDEB) 1001 Programı kapsamında sunulan 2.226 proje önerisinden 1.861’i bilimsel değerlendirmeye alınarak, yapılan değerlendirme sonucunda 271 proje önerisinin desteklenmesine, 127 proje önerisinin bir sonraki dönemi beklemeden başvuru yapılabilmesine karar verildi.

TÜBİTAK 1001 Programı kapsamında 2015 – 2018 yılları arasında yıl bazlı olarak ortalama 0,7 proje desteklenirken, yeni yönetim ve yeni vizyon ile son bir yıl (2018 yılı 2. Dönem-2019 yılı 1. Dönem) içerisinde toplam 6 projemizin desteklenmesi bilimsel proje üretme yolunda verilen desteklerin ve atılan adımların karşılık bulduğunu somut bir şekilde göstermeye başladı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesini Ar-Ge, Proje ve Patent çalışmalarında üst sıralara taşıma hedefi koyan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek; "Önümüzdeki süreçte siz değerli çalışma arkadaşlarımızın destekleriyle kabul edilen proje sayısını arttırarak üniversitemizi daha üst sıralara çıkaracağımız inancıyla, 2019 yılı I. Döneminde TÜBİTAK 1001 proje önerisi sunan ve projeleri kabul edilen tüm üniversitemiz öğretim elemanlarımızı tebrik ediyorum. Kısa sürede çok ciddi bir proje altyapısı oluşturarak akademisyenlerimizin çalışmalarını teşvik ederek destekledik. Bu süreçte verilen eğitimler, MÜPKOM ve bursiyer araştırmacılarımıza sağladığımız  destek aksiyonlarıyla çok iyi bir ivme yakaladık. Bunun büyüyerek devam edeceğini öngörebiliyorum, bu çerçevede  çalışmalarıyla hedeflediğimiz yöne ilerlememizde bizlere katkı sunan tüm hocalarımıza teşekkür ediyor, başarılar diliyorum" dedi.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 04.09.2019 00:00