Haber

Muğla, Musa Eroğlu’yla Unutulmaz Bir Gece Yaşadı

Son Güncelleme Tarihi : 27.05.2024 00:00
Çağın Karacaoğlan’ı olarak görülen Türk Halk Müziğinin mihenk taşlarından sanatçı Musa Eroğlu, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde (MSKÜ) Muğlalılarla buluştu.

MSKÜ Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Salonu’nda düzenlenen konsere, Üniversite öğretim üyeleri ve öğrencileri başta olmak üzere Muğla halkı büyük ilgi gösterdi.

Akşam, MSKÜ Türk Halk Müziği Topluluğu ve Korosu Şefi Öğr. Gör. M. Seval Işıklı önderliğinde düzenlenen “Birliğimiz Dirliğimiz Türkülerimiz Konseri” ile başladı.

MSKÜ öğrencilerinden oluşan koro, sevilen Türk halk müziği eserlerini dinleyiciler için söyledi. Koroya halk oyunları gösterileriyle, dansçılar eşlik etti. Müzikseverler koronun seslendirdiği Türkülerle kimi zaman neşelendi, kimi zaman hüzünlendi. 

Akabinde sahneye çıkan büyük sanatçı Musa Eroğlu için Fahri Doktora Töreni düzenlendi. Eroğlu’na cübbesi, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar tarafından giydirildi.

Devamında sahne alan duayen sanatçı Musa Eroğlu, birbirinden güzel Türkülerini sevenleri için seslendirdi.

Sanatçıya Türk Halk Müziği Korosu öğrencileri ve dinleyiciler de eşlik etti. Usta sanatçı Musa Eroğlu, sevenlerine unutulmaz bir akşam yaşattı.

Koroya ve Onur Konuğu Musa Eroğlu’na, TRT ve Kültür ve Turizm Bakanlığı saz sanatçılarının yanı sıra Ege Üniversitesi Konservatuvarı, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi öğretim üyeleri sazlarıyla eşlik etti.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Topluluğu ve Korosu tarafından düzenlenen ve Usta Sanatçı Musa Eroğlu tarafından taçlandırılan gece  dinleyicilerin duygu dolu alkışlarıyla son buldu.
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 27.05.2024 00:00
Okunma Sayısı : 675