Haber

Muğla Korolar Şenliği Tamamlandı

Son Güncelleme Tarihi : 08.05.2023 08:00
Muğla'da ilk kez düzenlenen  "Muğla Korolar Şenliği", Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü(GSEB) Müzik Eğitimi Anabilim Dalı ile Muğla Bilim ve Sanat Merkezi iş birliğinde 02-03 Mayıs 2023 tarihleri arasında MSKÜ Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Muğla ilinin birçok ilçesinden okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim seviyesinde 26 koro şenlik boyunca sahne aldı. Şenlik düzenleme kurulu adına şenliğin amaçlarından ve öneminden bahseden MSKÜ Eğitim Fakültesi GSE Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gülce COŞKUN ŞENTÜRK’ ün konuşmasının ardından, Öğr. Gör Özlem ASLAN yönetimindeki Eğitim Fakültesi GSEB Müzik Eğitimi Anabilim Dalı korosunun açılış konseriyle şenlik programı başladı. Şenliğe onur konuğu olarak katılan Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi GSEB Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Emekli Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üy. Salih AYDOĞAN ‘ın Cumhuriyetimizin 100. Yılı için bestelemiş olduğu “100. Yıl Marşı” ilk kez koromuz tarafından seslendirildi.  Rektör yardımcımız Prof. Dr. Ali SÜLÜN, değerli eğitimci ve besteci Salih AYDOĞAN’ a çiçek takdiminde bulundu.

Muğla Korolar Şenliğine onur Konuğu olarak katılan Dr. Öğr. Üy. Salih AYDOĞAN aynı zamanda değerlendirme kurulunda da yer aldı. Dr. Öğr. Üy. Salih AYDOĞAN' ın yanı sıra, MSKÜ Eğitim Fakültesi GSEB Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Doç. Dr. Gülce COŞKUN ŞENTÜRK, Doç. Dr. İsmail SINIR, Öğr. Gör. Özlem ASLAN,  Muğla Bilim ve Sanat Merkezi Müzik Öğretmenleri Derya YAMAN ve Buğra SOĞUKPINAR ile Muğla Güzel Sanatlar Lisesi Koro Öğretmeni Utku USLU değerlendirme kurulunda yer aldı.


Heyecan ve mutlulukla 793 koristin sahne aldığı şenlik programı başarıyla tamamlanırken,   programda yer alan 26 koronun şeflerine şenlik değerlendirme kurulunca belirlenen ödüller verildi. Ödül programı Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre ÇAY, Muğla Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris KÖMÜRCÜ ve MSKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özgür YILDIZ’ ın, şenlik düzenleme kuruluna, şenlik değerlendirme kuruluna ve tüm emeği geçenlere teşekkür belgelerini takdim etmesiyle devam etti.  
İki gün süren ve büyük ilgi gören şenlik, müziği Dr. Öğr. Üy. Salih AYDOĞAN' a ait olan "Bir Dünya Bırakın" isimli şarkının salondaki tüm öğrencilerle aynı anda seslendirilmesi ile sona erdi.
 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 08.05.2023 08:00
Okunma Sayısı : 954