Haber

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde İlk Kornea Nakli

Son Güncelleme Tarihi : 25.06.2021 00:00
Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kornea nakli bekleyen 75 yaşındaki hastaya kornea nakli yapıldı.
Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları Polikliniğine geçirdiği katarakt ameliyatı sonrasında görme kaybı şikâyetiyle başvuran ve uzun süredir kornea bekleyen hastaya, trafik kazası sonrasında hayatını kaybeden ve ailesi tarafından organ bağışı yapılan bir kişiden alınan kornea başarılı bir şekilde nakledildi.
Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aylin Karalezli önderliğinde, Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Cem Şimşek ve ekibi tarafından gerçekleştirilen ameliyat aynı zamanda ilimizin ilk kornea nakli ameliyatı oldu.
Nakil ameliyatı sonrası Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sırrı Sunay Gürleyük, Prof. Dr. Ali Bayrakdaroğlu, Prof. Dr. Artay Yağcı, Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. İskender Gencer, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevres Hürriyet Aydoğan ve Başhekim Doç. Dr. Turhan Togan hastayı klinikte ziyaret etti
Ziyarette Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aylin Karalezli tarafından hastanın bandajı açıldı.
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, böylesi önemli ameliyatların Muğla’mızda yapılabilmesinden dolayı nakil ekibiyle gurur duyduğunu söyleyerek, süreçte emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.
Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Cem Şimşek, organ bağışının önemi vurgularken, önceki yıllarda kornea nakli olması gereken hastaların çevre illerdeki hastanelere sevk edildiğini ancak bundan sonra bu hastaların Muğla’da tedavi edilebileceğini söyledi. Dr. Öğr. Üyesi Şimşek, Muğla’da kornea nakli için sıra bekleyen çok fazla hasta olduğunu, ancak bölgemizde kornea bankası olmaması sebebiyle bu ihtiyacın Ege Üniversite Tıp Fakültesinden sağlandığını da sözlerine ekledi. Bu durumun hastaların bekleme süresini uzattığını ve talepleri karşılamakta gecikmeler yaşanabildiğinin altını çizen Dr. Şimşek, bu nedenle Hastane ve Üniversite yönetiminin katkılarıyla en kısa zamanda Muğla Kornea Bankasını kurmak istediklerini belirtti.
Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Turhan Togan da Sağlık Bakanlığının sağlık politikaları kapsamında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörlüğünün destekleriyle Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bir ilki daha başarılı bir şekilde gerçekleştirdiklerini söyleyerek bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür etti.
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 25.06.2021 00:00
Okunma Sayısı : 2823