Haber

MSKÜ’ye, “Engelsiz Bilişim Sosyal Sorumluluk Projesi Ödülü”

Son Güncelleme Tarihi : 29.09.2022 00:00
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesin (MSKÜ) yürütücülüğünü yaptığı “Engelsiz İlk Yardım Projesi”, Engelsiz Bilişim Sosyal Sorumluluk Projesi Ödülü'ne layık görüldü.

MSKÜ Fethiye Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Mahmut Beler’in yürütücülüğünü yaptığı; Öğr. Gör. Ali Akgün, Öğr. Gör. Dr. İsmail Uysal ve Öğr. Gör. Dr. Sinem Acar’ın ise danışman olarak görev aldığı “Engelsiz İlk Yardım Projesi”, “Bilişim Teknolojilerinde Evrensel Tasarım (BİLTEVT 2022) Uluslararası Engelsiz Bilişim 2022 Kongresi’nde jüri önüne çıktı.

Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı tarafından desteklenen proje, kongre kapsamında düzenlenen Engelsiz Bilişim Ödülleri 2022 Ödül Töreni’nde birincilik ödülünün sahibi oldu.

Proje çerçevesinde işitme engelli bireylerin ilk yardım öğrenebilmeleri için işaret dili ile eğitim modülü oluşturuldu. Akademisyen, paramedik, ATT ve hemşirelerin yer aldığı gönüllü ilk yardım eğitmenleri, 38 ayrı başlıkta profesyonel ortamda bebeklere, çocuklara ve yetişkinlere yönelik ilk yardım uygulamalarını anlattı. Çekilen ilk yardım videoları işaret dili tercümanları tarafından işaret diline çevrilerek Engelsiz İlk Yardım Facebook, Instagram ve Youtube sayfalarında yayınlandı.
 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 29.09.2022 00:00
Okunma Sayısı : 1997