Haber

MSKÜ’nün Yeni Binalarının Temelleri Atıldı

Son Güncelleme Tarihi : 06.07.2022 00:00
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) eğitim, öğretim, Ar-Ge ve sosyal alanlarının sayısının arttırılması ve niteliğinin iyileştirilmesi için yeni fiziki ortamlar inşa ediyor.

Bu kapsamda Temmuz ayında Milas Veteriner Fakültesi Morfoloji Binası ve Diş Hekimliği Fakültesi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi için temeller atıldı. Aynı zamanda Sağlık, Kültür, Spor Dairesi Başkanlığı Binasında hizmet verecek Psikoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin de açılışı yapıldı.

Milas Veteriner Fakültesinin bulunduğu yerleşke içerisine yapılması planlanan 800m² alana sahip Morfoloji Binasının temel atması için tören düzenlendi.

Törene MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Muğla Milletvekilleri Mehmet Yavuz Demir, Yelda Erol Gökcan, Milas Belediye Başkan Yardımcısı Halil Mutlu, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, protokol üyeleri ve davetliler katıldı.

Törende protokol konuşmalarının ardından temsili olarak temel atma butonlarına basıldı ve ardından konuklara Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi gezdirildi.

Milas Veteriner Fakültesi Morfoloji Binası içerisinde 2 uygulama alanı, bir kütüphane, bir atölye; dışında ise dinlenme odası ve malzeme depoları yer alacak.

Menteşe şehir merkezindeki geçici binada hizmet veren Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin yeni hizmet binasının da temeli atıldı.

MSKÜ Tıp Fakültesi yanında 5 bin 900 m2 alana yapılacak MSKÜ Diş Hekimliği Fakültesi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin temel atma törenine Muğla Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Menteşe Belediye Başkan Vekili Leyla Ersöz ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Diş Hekimliği Fakültesi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde ise 89 ünite, amfi salonları, laboratuvarlar, ameliyathane ve idari bölümler yer alacak.

MSKÜ Diş Hekimliği Fakültesinin temel atma törenin ardından, MSKÜ Psikoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin açılışı yapıldı.
 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 06.07.2022 00:00
Okunma Sayısı : 2882