Haber

MSKÜ’lü Hekim Adayları Beyaz Önlüklerini Giydi

Son Güncelleme Tarihi : 25.09.2024 09:30
MSKÜ Tıp Fakültesi tarafından 2024-2025 akademik yılında eğitim-öğretime başlayan öğrenciler için Atatürk Kültür Merkezi’nde "Beyaz Önlük Giyme Töreni" düzenlendi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Tıp Fakültesi tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen "Beyaz Önlük Giyme Töreni" ile 209 öğrenciye mesleğin ilk adımı olan beyaz önlükleri giydirildi.

Programa CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Sülün, Prof. Dr. Celal Ateş ve Prof. Dr. Deniz Ülgen, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Cüneyt Karakuş, Sağlık Hizmetleri Başkanı Op. Dr. İsmail Gökbel, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Başhekimi Prof. Dr. Turhan Togan ile aileler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Tıp Fakültesi Müzik Kulübü öğrencileri tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Daha sonra açılış konuşmasını yapan MSKÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Cüneyt Karakuş, öğrencilere “hoş geldiniz” diyerek beyaz önlüğün hikayesini anlattı.

Dekan Karakuş, “Beyaz önlük saflıktır, temizliktir. Üzerindeki kanlar, kırışıklıklar deneyimin simgesidir. Zorlu eğitim süreci sonrası sadece Tıp doktoru unvanı kazanmayacaksınız. Yaşadığınız yorgunluğun size ne kadar huzur verdiğini de tadacaksınız. Çok çalışarak bu eğitim sürecini tamamlayacağınızdan ve Atatürk’ün ‘Beni Türk hekimlerine emanet edin’ sözüne layık olarak aramıza katılacağınıza inancım tamdır” dedi.

Geleceğin doktorlarına “empati” öğüdünde bulunan MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar ise, “Siz öğrencilerimizi bu asil yolculuğa çıktığınız için en kalbi duygularımla tebrik ediyorum. Kendinizi tıp çalışmalarına adarken alacağınız dersleri hatırlayın. Araştırma ruhunu benimseyin, mevcut durumu sorgulayın ve yaptığınız her şeyde mükemmellik için çabalayın. Ünlü doktor Galen demiş ki iyi bir doktor aynı zamanda iyi bir filozoftur. Gerçekten de eğitimin en önemli ve Sokrates’ten bu yana hiç değişmeyen yönü, soru sorarak düşünme biçimimizi rafine etme sürecidir. Buna öğrenme süreci de diyoruz ve hepimiz hayat boyu öğrenme yolunun yolcularıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, siz öğrencilerimize eğitim hayatınızda yürekten başarılar diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından 150’si Türkçe Tıp, 59’u İngilizce Tıp eğitimine başlayan toplam 209 öğrenciye beyaz önlükleri giydirildi.

Tören, Tıp Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencilerinin toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.
 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 25.09.2024 09:30
Okunma Sayısı : 290