Haber

MSKÜ’den 8 Akademisyen, “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" Listesinde

Son Güncelleme Tarihi : 14.10.2022 07:00
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinden (MSKÜ) 8 bilim insanı, Stanford Üniversitesi tarafından yapılan araştırma sonucunda “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi”nde yer aldı.

Stanford Üniversitesi tarafından Elsevier veri tabanında yayınlanan ve 2021 alıntı yılına göre, ilk yüzde 2’lik dilimde bulunan "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesi, "kariyer boyu etki" ve "yıllık etki" olarak iki kategoride hazırlandı.

Stanford Üniversitesi bilim insanlarından Prof. Dr. John P. A. Ioannidis ve araştırma ekibi tarafından, 22 ana bilim dalı ile 176 alt bilim dalında dünyadaki bilim insanlarının yer aldığı listede “nitelikli yayın sayısı”, “yayınlara yapılan atıflar”, “h-indeksi”, “hm-indeksi” gibi göstergeler dikkate alındı.

Araştırmaya göre
"kariyer boyu etki" kategorisinde MSKÜ’lü akademisyenlerden Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Keçebaş, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Arslan Kaya, Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Öztürk ve Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akın Taşcıkaraoğlu ise “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” arasında gösterildi.

“Yıllık etki” kategorisinde ise Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Keçebaş, Seydikemer Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlknur Koca, Fen Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mehmet Öztürk, Prof. Dr. Atilla Levent Tuna, Prof. Dr. Ülkü Anık, Prof. Dr. Mehmet Emin Duru ve Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akın Taşcıkaraoğlu listede yer alarak büyük bir başarı elde etti.

 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 14.10.2022 07:00
Okunma Sayısı : 5664