Haber

MSKÜ’de “Gelecek Turizmde” Protokolü İmzalandı

Son Güncelleme Tarihi : 06.12.2023 00:00
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Anadolu Efes iş birliğiyle 16 yıldır yürütülen Gelecek Turizmde programı kapsamında, 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü’nde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) ile protokol imzalandı.

Bu protokolle MSKÜ’nün sürdürülebilir kampüs olmasına ve ‘Gönüllülük Çalışmaları’ dersine teknik destek sağlanacak. Aynı zamanda öğrenciler, sürdürülebilir turizm ve sorumlu turist olma prensiplerini öğrenirken, aktivitelere gönüllü katılım sağlayarak sürdürülebilir turizm konusunda deneyim kazanma imkânına sahip olacak. Bununla birlikte protokol kapsamında, Yeşil Kampüs Koordinatörlüğü tarafından yürütülen çalışmaların bir parçası olarak, MSKÜ’nün “UI Green Metrics” sıralamasındaki yerinin daha üst seviyelere taşımasına katkı sağlanacak.

Gelecek Turizmde, 16 yıldır yerel kalkınma modelleri oluşturma hedefiyle yoluna devam ediyor. Program, 2021 yılında yaşanan orman yangınlarının ardından çevresel, sosyal ve ekonomik iyileşme sürecinin sürdürülebilir turizm desteğiyle hızlanması amacıyla odağını Muğla’ya çevirdi.  Bu kapsamda Muğla’da bugüne kadar sürdürülebilir turizm ve afetle mücadele eğitimleri verildi; olası yangın durumlarında kullanılmak üzere ormanlık alanlara su tankerleri yerleştirildi; kadın kooperatifleriyle çalıştaylar gerçekleştirildi; Akyaka, Köyceğiz ve Taşlıca’da sürdürülebilir turizm rotaları oluşturuldu

Aynı zamanda Gelecek Turizmde programı çerçevesinde MSKÜ’lü öğrenciler ile birlikte “Doğayı Sev, O da Sana Boş Değil” sloganıyla sığla fidanı dikildi.

 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 06.12.2023 00:00
Okunma Sayısı : 703