Haber

MSKÜ’de Mezuniyet Coşkusu

Son Güncelleme Tarihi : 27.08.2021 00:00
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı son sınıf öğrencilerini mezun ediyor.
Covid-19 pandemisi nedeniyle uzaktan eğitim yoluyla eğitimlerini tamamlayan öğrencilerimiz için çevrimiçi ve yüz yüze mezuniyet törenleri düzenleniyor.
Üniversitemiz bünyesinde yer alan fakülteler, yüksekokullar ve meslek yüksekokulları tarafından düzenlenen törenler, yoğun bir katılımla gerçekleşiyor.
Dalaman Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen ve Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sırrı Sunay Gürleyük, Prof. Dr. Artay Yağcı, Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Haşim Kafalı ile öğretim elemanlarının katıldığı çevrimiçi mezuniyet töreni, mezun öğrenciler adına Yüksekokul birincisi Seher Karadayı’nın yaptığı konuşma ile başladı.
Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sırrı Sunay Gürleyük, yüz yüze mezuniyet töreni gerçekleştirmeyi dilediklerini, ancak bu yıl da öğrencilerimizin sağlığı için online ortamda düzenlediklerini söyleyerek öğrencilerimize gelecek yaşamlarında başarılar diledi.
Seher Karadayı, mezuniyet kütüğüne plaket çaktı, ardından Yüksekokul bahçesinde toplanan öğretim elemanları öğrenciler adına kep fırlattı.

Köyceğiz Meslek Yüksekokulu ile Köyceğiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda da mezuniyet heyecanı yaşandı. Törene Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sırrı Sunay Gürleyük, Prof. Dr. Artay Yağcı, Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, Köyceğiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Bekir Çöl, Köyceğiz Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hatice Ulusoy öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, törende öğrencilere seslendi.
“Ülkelerin yoğun rekabet içinde olduğu dünyamızda öne geçmenin ilk koşulu, tüm bireylerin sistemli ve iyi bir eğitim sürecinden geçmesidir. Bu çerçevede ülkemizin kalkınması açısından üniversiteler hayati role sahiptir. Mesleki bilgi ve donanımın kazandırılmasının yanında orijinal bir perspektif kazandırma özelliğine sahip olan üniversiteler, gençleri hayata hazırlayan önemli kurumlardır. Bizler de yönetim olarak bu bilinçle gençlerimizi hayata hazırladık. Sizler dünyanın neresine giderseniz gidin uluslararası arenada rekabet edebilecek, dahası, öne geçebileceksiniz. Ve biz hiçbir zaman ayrılmıyoruz Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, ömrünüzün sonuna kadar sizin üniversitenizdir.
Artık yeni bir hayata adım atacaksınız. Gerçek hayat mücadelenizin mezuniyetinizle başladığını unutmayın. Bu bilinçle azminizden bir şey kaybetmeden çıktığınız yolda emin adımlarla ilerleyin.  Kendinizi geliştirmeye ve yeni şeyler öğrenmeye her zaman gayret edin. Çünkü az önce de söylediğim gibi eğitim ve öğrenim ömür boyu devam etmesi gereken bir süreçtir.
Sözlerimi burada noktalarken tüm öğrencilerime yeni hayatlarında başarı, sağlık ve mutluluk diliyorum. Sizinle gurur duyuyor; hepinizi içtenlikle kucaklıyorum. Yolunuz açık olsun.”
Online olarak gerçekleşen törende dereceye giren öğrencilere plaketleri verildi.
Köyceğiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu dönem birincisi Seher Yıldız ile Köyceğiz Meslek Yüksekokulu dönem birincisi Yunus Küstü, isimlerini yaş kütüğe çaktı.
Ardından Köyceğiz Meslek Yüksekokulu mezuniyet törenlerinde geleneksel hale gelen “göle öğrenci çalma” merasimi gerçekleştirildi. Bir sonraki eğitim-öğretim döneminde daha fazla öğrencinin gelmesi için öğrencilerden bazıları Köyceğiz Gölü’ne atıldı.

Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksekokulu da öğrencilerini yeni yaşamlarına uğurladı. Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Akın Taşcıkaraoğlu ve öğretim elemanlarının katılımıyla Meslek Yüksekokulu bahçesinde düzenlenen törende öğrenciler hep birlikte mezuniyet coşkusunu yaşadı.
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 27.08.2021 00:00
Okunma Sayısı : 2116