Haber

MSKÜ’de Dünya Engelliler Günü Etkinlikleri

Son Güncelleme Tarihi : 04.12.2023 00:00
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Engelsiz Kampüs Birimi, Muğla Engelliler Derneği ve Muğla Zihinsel Engelliler Derneği iş birliğiyle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Etkinlik kapsamında ilk olarak Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelek sunuldu.

Ardından düzenlenen seminerde  Av. Ali Ulusoy, “Engellilik Alanında Projeler” başlıklı konuşmasını yaptı. Kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve MSKÜ’lü engelli öğrenciler için de ilham verici olan seminer, çiçek sunumuyla sona erdi.

Seminer sonrası öğrenciler ile birlikte boyama etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikte ortaya çıkan resimler Muğla Valisi İdris Akbıyık’a, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar’a ve İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay'a sunuldu.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında aynı zamanda MSKÜ Engelsiz Kampüs Birimi Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişim Komisyonu Üyesi Öğr. Gör. Mahmut Beler’in yürütücülüğünde; Fethiye Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Bölümü öğrencileri “Kontrol Sende” adlı oyunu oynadı. Öğrenciler okul ortamında dolaşarak önceden belirlenmiş olan görevleri yerine getirirken, karşılaştıkları fiziksel engelleri deneyimlediler ve engelli öğrencilerin okul ortamında yaşadıkları deneyim hakkında farkındalık sahibi oldular.

 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 04.12.2023 00:00
Okunma Sayısı : 546