MSKÜ’de Aday Öğrenciler Özel Yeteneklerini Sergiledi

Son Güncelleme Tarihi : 29.08.2024 09:00
MSKÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı ve Müzik Eğitimi Anabilim Dalı’na öğrenci kabulü için 2024-2025 eğitim-öğretim yılı özel yetenek sınavı yapıldı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı ve Müzik Eğitimi Anabilim Dalına başvuru yapan öğrenciler özel yetenek sınavında başarılı olmak için yeteneklerini sergiledi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen özel yetenek sınavlarında, resim bölümüne 111 adayın ön kayıt yaptırdığı sınava 42 öğrenci katıldı.

Sınava katılan adaylardan 180 dakikadan oluşan 2 oturumda; canlı modelden desen çalışması ve imgesel kompozisyon çalışmasından oluşan iki çizim yapmaları istendi.

Başarılı olan 10 kişi resim bölümüne girmeye hak kazandı.

Müzik bölümünde ise 162 adayın ön kayıt yaptırdığı sınava 69 öğrenci katıldı.

3 oturumda gerçekleşen sınavda, adaylara müziksel işitme alanında sorular sorularak, müziksel söyleme ve müziksel çalma alanlarında performans sergilemeleri istendi.

Yapılan sınav sonucunda 20 öğrenci asil kayıt hakkı, 32 öğrenci ise yedek kayıt hakkı kazandı.

Resim ve müzik bölümünde yetenek sınavını kazanan öğrencileri tebrik eden MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, sanatla bilginin bir arada daha güçlü olduğunu ifade ederek öğrencilere 2024-2025 eğitim-öğretim yılında başarılar diledi.
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 29.08.2024 09:00