Haber

MSKÜ'de Binlerce Öğrenci Mezuniyet Sevinci Yaşadı

Son Güncelleme Tarihi : 12.06.2024 10:00
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı mezuniyet töreni Atatürk Stadyumu’nda büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Mezun olan 10 bin 102 öğrenci yeni yaşamlarına uğurlandı.

Mezuniyet törenine Muğla Vali Vekili Mehmet Eriş, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Yatağan Kaymakamı Mustafa Emre Kılıç, Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal, Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, 21. ve 24. Dönem Milletvekili Aydın Ayaydın, kurum müdürleri, MSKÜ akademisyenleri ile personeli, çok sayıda davetli, binlerce öğrenci ve ailesi katıldı.

Tören, mezun öğrencilerin selamlama geçidiyle başladı. Öğrenciler büyük bir gurur ve heyecanla ailelerini, öğretim üyelerini ve protokolü selamladı.

Daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar yaptı.

Doğu Türkistan ve Filistin’de yaşanan iki soykırımı lanetleyerek konuşmasına başlayan MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin genç ve dinamik bir kurum olduğundan bahsetti.

Rektör Kaçar, “Muğla’mızın yerli ve yabancı herkesin ilgi odağı olması gibi, üniversitemiz de akademik niteliği, özverili çalışanları ve yaşanabilir güzel kampüsünden dolayı yükseköğrenime katılmak isteyen bütün öğrencilerin ilgi odağıdır. Bugüne kadar verdiğimiz mezun sayısı 100 bini aştı. Bugün 10 binden fazla profesyoneli daha toplumsal hayata dahil ediyoruz. Bu önemli günün en önemli mimarlarına teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum” dedi.

Üniversitemizin adını taşıyan merhum Sıtkı Davud Koçman’ı rahmetle yad eden Rektör Kaçar, “Kuruluşundan günümüze başta selefim olan rektörlerimiz olmak üzere ve bu kuruma samimiyet ve iyi niyetle hizmet eden ama artık aramızda yer almayan bütün geçmiş akademik ve idari personelimize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün altını çizdiği hakiki mürşidin temsilcileri olan akademisyen arkadaşlarımız öğrencilerimize sadece bilgi vermekle kalmadı, onlara farklı pencerelerden bakabilmeyi, eleştirel düşünebilmeyi ve aynı zamanda onlara bir üniversite mezunu olarak topluma ve devletimize karşı görevlerini öğrettiler. Onun için akademisyen arkadaşlarımıza hepimiz gönülden bir teşekkür borçluyuz. Öğrencilerimizin mezuniyet seviyesine ulaşmalarında, üniversitemizin akademik faaliyetlerinin gizli kahramanları olan idari personelimizin çabaları da teşekkürü hak etmektedir. Şayet mezunlarımız, kampüsümüzü yuva bilmişlerse, bunda temizlikçisinden, güvenlikçisine, memurundan daire başkanına kadar bütün idari kadromuzdan gördükleri güler yüzün ve yardımseverliğin payı büyüktür” diye konuştu.

“MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ’NİN KAPISI SİZLERE HER ZAMAN AÇIK”
Konuşmasında mezun öğrencilere seslenen Rektör Kaçar, “Üniversite hayatınızda güzel anılar, güzel dostlar biriktirmiş olmanızı ve bu dostluklarınızı yaşamınız boyunca kaybetmemenizi dilerim. Üniversite yıllarında elde ettiğiniz deneyimler ve öğrendikleriniz hayatınız boyunca sizlere eşlik edecektir. Önünüzde kendinize, ailenize, ülkemize ve devletimize karşı sorumluluklarınızın olduğu bilinciyle yapacağınız çok şey var. Bu süreçte elde edeceğiniz başarı ve toplumsal katkı sizleri ve ailelerinizi olduğu kadar bizleri de onurlandıracaktır. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin kapısının sizlere her zaman açık olduğunu unutmayın. Burası sadece gençliğinizde birkaç yılınızı geçirdiğiniz bir kurum değil, verdiği eğitimle zihninizin rafine olduğu, entelektüel kimliğinizin şekil aldığı bir kurum ve paydaşınızdır. Onun için mezuniyeti bir ayrılık olarak görmeyin. Yarın ulaşacağınız makam ve mevkileri sadece milletimize ve devletimize hizmet için bir araç olarak görün amaç olarak değil. Ebedi öğrenciler olarak kolaycılığa ve kolay yollara sapmadan hayatınız boyunca, işini layıkıyla yapmaya çalışan bireyler olmaya gayret ediniz. Bütün görevler geçicidir, kalıcı olan geriye bıraktığımız mirastır, ayak izlerimizdir. Eskiler bu ayak izlerini, baki kalan şu kubbede bir hoş sada bırakabilmek olarak tarif etmişler. Sevgili mezunlarımız bu duygu ve düşünceler içerisinde, mezuniyetinizi gönülden kutlar, Allah’tan, bahtınızı ve yolunuzu açık etmesini dilerim” dedi.

Konuşmanın ardından bölümlerinde dereceye giren öğrencilere protokol tarafından başarı belgesi verildi.

Tören sonunda mezun öğrenciler 10'dan geriye saydıktan sonra keplerini havaya fırlattı.

Mezuniyet sevincini arkadaşlarına sarılarak paylaşan öğrenciler, ardından çalan müzikle doyasıya eğlendi.

2023-2024 Eğitim Öğretim yılında %91,9 doluluk oranıyla 130 Ön lisans, 117 lisans, 5 tezsiz yüksek lisans, 92 tezli yüksek lisans, 45 doktora olmak üzere toplam 389 programla aktif olan MSKÜ’de 10 bin 102 öğrenci mezun olarak yeni yaşamlarına uğurlandı.
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 12.06.2024 10:00
Okunma Sayısı : 900