MSKÜ'de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Paneli Düzenlendi

Son Güncelleme Tarihi : 06.12.2022 00:00
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Engelsiz Kampüs Birimi tarafından “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla “Disiplinlerarası Bakış Açısıyla Engellilik” başlıklı panel düzenlendi.

Açılış konuşmasını MSKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bakiye Uğur’un yaptığı panele, MSKÜ Genel Sekreter Yardımcıları Haşim Koç ve Çetin Haliloğlu, Muğla Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Menderes Çetinözlü, Muğla Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu, kurum temsilcileri, akademik ve idari personel, Muğlalılar ve öğrenciler katıldı.

Panel, açılış konuşmalarının ardından Fethiye Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğretim elemanı Öğr. Gör. Mahmut Beler’in  “Engelsiz İlk Yardım Projesi” ile ilgili yaptığın sunum ile devam etti.

MSKÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen panelin yöneticiliğini Engelsiz Kampüs Birimi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Sinem Acar yaptı.

MSKÜ Tıp Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Bahadır Dede, Turizm Fakültesi öğretim elemanı Arş. Gör. Dr. Merve Bulut, Eğitim Fakültesi öğretim elemanı Arş. Gör. Dr. Rifat İçyüz, Spor Bilimleri Fakültesi öğretim elemanı Öğr. Gör. Ali Yiğit Kocabıçak, Milli Sporcu Taner Eren, Muğla Engelliler Derneği gönüllüsü İkbal Güven, Muğla Zihinsel Engelliler Derneği gönüllüsü Mine Menteş; disiplinlerarası bakış açısıyla engellilik ve farkındalık konusunda değerlendirmeler yaptı.

Panel sonunda MSKÜ Eğitim Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri ile Engelsiz Kampüs Birimi çalışanları tarafından Muğla Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencilerine yönelik bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen etkinliklerde özel öğrenciler gönüllerince eğlendi.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 06.12.2022 00:00