Haber

MSKÜ Voleybol Takımı Namağlup Şampiyon

Son Güncelleme Tarihi : 13.02.2024 00:00
Üniversiteler Arası Bölgesel Lig Voleybol Müsabakaları’nda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Kadın ve Erkek Voleybol takımları, süper lig playoff’a katılmaya hak kazandı.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından MSKÜ ev sahipliğinde, 7 Üniversitenin katılımıyla Üniversiteler Arası Bölgesel Lig Voleybol Müsabakaları düzenlendi.

Kadınlar Voleybol Müsabakası’nın final maçında MSKÜ, Aydın Adnan Menderes Üniversitesini 3-1 yenerek namağlup şampiyon oldu ve süper lig playoff müsabakalarına katılmaya hak kazandı.

Lig usulü düzenlenen Erkekler Voleybol müsabakalarını namağlup tamamlayan MSKÜ Erkek Voleybol Takımı da son maçında Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesini 3-0 yenerek şampiyonluk kupasına uzandı ve süper lig playoff müsabakalarına katılmaya hak kazandı.

MSKÜ Kadın voleybol takımı antrenörü Öğr. Gör. Yasemin Funda Akyüz, "Ev sahibi olarak katıldığımız turnuvayı namağlup şampiyon olarak tamamladık. Sporcularımız ara tatillerini yapmayıp antrenmanlarına devam ettiler. Büyük bir özveriyle çalıştılar. Hem kadın hem erkek takımımız, şampiyon olarak Üniversitemizi bir sonraki tur için en iyi şekilde temsil ettiler. Sporcularımızı gösterdikleri fedakârlık, çaba ve mücadelesinden dolayı teşekkür ediyor ve sporcularımızla gurur duyuyorum. Bu başarıların arkasında MSKÜ'nün birçok değerli destekçisi olduğunu belirtmek isterim. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Turhan Kaçar' a, Sayın Spor Bilimleri Dekanımız Prof. Dr. Özcan Saygın'a, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanımız Şamil Aktürk'e, Şube Müdürümüz Yasin Öner'e, Spor salonu şefimiz Kazım Güler'e; bütün spor salonu çalışanlarımıza, teknik ekibimize, sporcularımıza ve emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

MSKÜ Voleybol antrenörü Öğretim Görevlisi Dr. Yunus Emre Üstgörül ise, “Takımlarımız Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu organizasyonunda 5-9 Şubat 2024 tarihlerinde oynanan müsabakaları namağlup şampiyon olarak tamamladı. Üniversitemizi ve ilimizi salonda ve salon dışında en iyi şekilde temsil eden sporcularımıza ve onları yetiştiren ailelerine teşekkür ediyorum. Bu organizasyona hazırlık sürecinde daima desteklerini hissettiren Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Turhan Kaçar’a başta olmak üzere, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Özcan Saygın’a, Sağlık Kültür Daire Başkanımız Şamil Aktürk’e, Şube Müdürümüz Yasin Öner’e, birlikte yol aldığım Rektör Danışmanı Aydın Çelebi’ye, Öğr. Gör. Yasemin Funda Akyüz’e, Öğr. Gör. Hatice Dilhun Sukan’a desteklerinden dolayı teşekkür ederim” dedi.

Organizasyonun düzenlenmesine katkı sunan Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Şamil Türkay Aktürk da "Geçen yıl MSKÜ, Üniversitelerarası Basketbol ve Futbol Turnuvaları’na da ev sahipliği yapmıştı. Bu yıl ise voleybol turnuvasına ev sahipliği yaptık. Centilmenlik içinde bir turnuvayı daha tamamladık. Üniversitemizin hem kadın voleybol hem de erkek voleybol takımlarının şampiyon olması da ayrı bir mutluluk yaşattı. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı olarak gençlerimizin ve sporun yanındayız. Tesislerimizi yeniliyoruz. Bunun meyvelerini almaya başladık. İlerleyen yıllarda Üniversitemiz spor turizminde de adından söz ettirecektir” diyerek emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.
 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 13.02.2024 00:00
Okunma Sayısı : 958