Haber

MSKÜ Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı’na Katıldı

Son Güncelleme Tarihi : 25.01.2023 00:00
Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı  17-20 Ocak 2023 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirildi.

Yemek yarışmaları, seminer ve paneller, workshoplar, tadım ve tanıtım etkinlikleri yapılan fuara, yurt içinden yetmiş il ve yurt dışından ellinin üzerinde ülkeden elli binin üzerinde profesyonel ziyaretçi katıldı.

Fuar kapsamında gerçekleştirilen “Üniversitelerarası Mavi Vatan Balık Yarışması”a Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ortaca Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinden oluşan iki ekip katıldı. Ortaca MYO öğrencileri Hayat Özdemir, Baki Urlu ve İlhan Gülerer’den oluşan ekip gümüş madalya ve 3.000 TL’nin sahibi oldu. Yasemin Dağdelen, Şilan Akdoğan ve Selimcan Akar’dan oluşan ekip ise bronz madalya kazandı.

Uluslararası jüri tarafından Etik ve WACS (World Association of Chefs' Societies) standartlarında bir değerlendirme yapılan yarışmada; 60-70 puana katılım sertifikası, 70-80 puana bronz madalya, 80-90 puana gümüş madalya ve 90-100 puana altın madalya verildi.

“Yılın Altın Şefi Yarışması”nda  Berat Kutlu Yılın 2. Altın Şefi olma başarısı gösterdi.

MSKÜ’nün başarıları ile ilgili konuşan Ortaca Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı Öğretim Elemanı Dr. Öğr. Üyesi Selma Atabey; “Çocuklarımız sınavlarıyla aynı dönemde olmasına rağmen hemen her gece demolarını yapmak üzere mutfakta özveri ile çalıştılar. Başarı tesadüf değildir. İstemenin, özveri ile çalışmanın, sorumluluk sahibi olmanın sonucu olarak güzel ödüllerle, madalyalarla okulumuzu ve bizleri onurlandırdılar. Bizlere okulumuzu temsil etme fırsatı sağlayan ve bizi destekleyen Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yönetimine, Ortaca Meslek Yüksekokulu yönetimine ve tabi ki yüzümüzü ağartan sevgili öğrencilerime teşekkür ediyorum.”  dedi.

Fuarın ikinci gününde İNOKSAN mutfağında yapılan Muğla Yemekleri Workshop'u oldukça ilgi gördü. Workshopta Dr. Öğr. Üyesi Selma Atabey tarafından Muğla mutfağı anlatılırken Muğla mutfak kültürüne ait iki fırın yemeği örneği de hazırlanarak yüzün üzerinde kişi tarafından tadımı gerçekleştirildi. Milas düğün yemeklerinden biri olan Vekilharç, yine Muğla'nın genelinde yapılan ve bir göç mutfağı örneği olan ayrıca uzun süre bozulmaması ile bilinen Muğla Halkası ile birlikte Muğla mutfağının tanıtımı yapıldı. Ayrıca fuar boyunca örnek ürünlerin tadımı gerçekleştirildi.
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 25.01.2023 00:00
Okunma Sayısı : 1904