Haber

MSKÜ Tıp Fakültesi Öğrencileri Mezun Oldu

Son Güncelleme Tarihi : 28.06.2024 10:00
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Tıp Fakültesi 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı mezuniyet töreni Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Mezun olan 194 öğrenci mesleki yaşamlarına uğurlandı.

Mezuniyet törenine Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, CHP Muğla Milletvekili Av. Cumhur Uzun, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, MSKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Deniz Ülgen, Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Sülün, MSKÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Cüneyt Karakuş, Sıtkı Koçman Vakfı Başkan Yardımcısı Mustafa Acar, İl Sağlık Müdür Vekili Op. Dr. İsmail Gökbel, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Turhan Togan, Menteşe Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Şadi Ballı, MUTSO Başkanı Bülent Karakuş, Muğla Tabip Odası Başkanı Çetin Erdolu, dekanlar, öğretim üyeleri ve mezun olan öğrenciler ile aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan müzik dinletisi ile devam etti. 

Daha sonra törende Türkçe Tıp Programı dönem birincisi Dr. Kübra Nur Sungurbey ve İngilizce Tıp Programı dönem birincisi Dr. Mahmut Erencan Çiter birer konuşma yaparak eğitimlerinde emeği geçen hocalarına ve ailelerine teşekkür etti.

Törende MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar’ın kutlama mesajı okundu. Mezuniyete akademik sorumluluklarından dolayı katılamadığından üzgün olduğu ifaden eden Rektör Kaçar, mesajında şunları dile getirdi:

“Bildiğiniz gibi hayat tam bir kitap gibidir; hem bir bütün hem de bölüm bölüm. Sizler hayat kitabınızda yeni bir bölüme geçiş yapmak üzeresiniz. Bitirdiğiniz bölümde sınavlar, komiteler, intörnlük gibi birçok zorlayıcı süreçler geçirdiniz ve hepsini başardınız. Önünüzdeki yeni bölümde çok daha farklı meydan okumalarla karşılaşacaksınız. TUS, doktorluk, kültür sanat, aile ve sosyal hayat gibi pek çok meydan okumayla karşılaşacaksınız. Hepsinin üstesinden geleceğinize inanıyorum. Şimdiye kadarki hayatınızda olduğu gibi bugünden sonraki hayatınızda da karşılaşacağınız meydan okumalarda, sizleri ileriye taşıyacak hayat felsefenizin temeline “nezaket” ve “cesareti” koymanızı tavsiye ediyorum. Bu iki terim, erdemi, duyarlılığı, sorumluluğu ve kararlılığı da beraberinde taşıyacaktır. Bu nitelikler hayatınızın akışını kendinizin kontrol ettiğinizin göstergeleridir ve inancım odur ki sizleri mutluluğa ve başarıya götürecektir. Bu duygu ve düşüncelerle mezuniyetinizi gönülden kutluyorum.”

“GÜLE GÜLE DEMİYORUZ, ARAMIZA HOŞ GELDİNİZ”

MSKÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Cüneyt Karakuş ise yaptığı konuşmada, mezun olan öğrencilere meslek hayatlarında sabırlı ve anlayışlı olmaları gerektiğini belirtti.

Dekan Karakuş, “Hekimlik sanatı dört sütün üzerine oturtturulmuş benzersiz bir abideye benzer. Bu sütunlar; siz değerli öğrencilerimize yıllar önce verdiğimiz ve çalışma hayatınız boyunca kazanmaya devam edeceğiniz bilgi, dürüstlük, fedakârlık ve en önemlisi dünyanın dört bir yanındaki savaşlarda sivil insanların canına pervasızca kıyanlara inat içimizdeki insan sevgisidir. Bu uzun süreçte emeği geçenlere minnetlerimi sunuyorum. Güvenimizi ve emeklerimizi boşa çıkarmadığınız için hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Ayrıca kısa bir süre sonra size meslektaşlarım diyebilecek olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Size güle güle demiyoruz, aramıza hoş geldiniz diyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık tarafından dönem birincisi olan öğrencilere başarı belgesi verildi. Ardından mezuniyet kütüğüne plaket çakıldı.

MSKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Deniz Ülgen ve diğer protokol üyeleri tarafından da Tıp Fakültesinden mezun olan öğrencilere diplomaları takdim edildi.

Daha sonra öğrenciler MSKÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Cüneyt Karakuş önderliğinde Hekimlik Yemini etti.

Kep atma töreniyle son bulan programda öğrenciler mezuniyeti büyük bir coşkuyla kutladı.

Türkçe Tıp Programından 155 öğrenci, İngilizce Tıp Programından ise 39 olmak üzere toplam 194 öğrenci mesleki yaşamlarına uğurlandı
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 28.06.2024 10:00
Okunma Sayısı : 262