Haber

MSKÜ Tıp Fakültesi Akreditasyon Belgesini Aldı

Son Güncelleme Tarihi : 27.06.2024 09:30
Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği'ne yaptığı başvurusu onaylanarak akredite olan MSKÜ Tıp Fakültesi’nde akreditasyon belgesi takdim töreni düzenlendi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Tıp Fakültesi’nin 2019 yılında Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği'ne yaptığı başvuru başarıyla sonuçlandı.

Bu kapsamda Tıp Fakültesi’nde akreditasyon belgesi takdim töreni düzenlendi.

Törene MSKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Deniz Ülgen, Kurumsal Akreditasyondan Sorumlu Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ali Bayraktaroğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Cüneyt Karakuş, Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (TEPDAD) Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşma yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Cüneyt Karakuş, 2019 yılında başlayan Türkçe Tıp Programı akreditasyon başvuru sürecinin birçok tıp fakültesinde olduğu gibi pandemi nedeniyle sekteye uğradığından bahsetti.

“TEPDAD EKİBİNİN FAKÜLTEMİZİ YETERLİ BULMASI BİZLERİ GURURLANDIRDI”

Dekan Karakuş, “Öz Değerlendirme Raporumuzun kabul edilmesini takiben, Fakültemiz 24-28 Aralık 2023 tarihleri arasında TEPDAD tarafından değerlendirilerek 01.01.2030 tarihine kadar akredite edildi. TEPDAD ziyaret ekibinin temel standartlar açısından fakültemizi yeterli bulması bizleri gururlandırdı” dedi.

“Çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diyen Dekan Karakuş, “Öğretim üyelerimizin gösterdikleri yüksek ilgi ve özverinin fakültemizi gelecekte daha ileri bir tıp eğitimine kavuşturacağından hiç şüphem yok. Akreditasyon süreci boyunca emeği geçen rektörümüz Sayın Prof. Dr. Turhan Kaçar’a ve önceki dönem rektörlerimize, üniversite yönetimimize, tüm dekanlarımıza, dekan yardımcılarımıza, sürecin başından beri öz değerlendirme kurullarında yer alan hocalarımıza ve öğrenci temsilcilerimize, hastane yönetimimize, öğretim üyesi ve öğrencilerimiz ile idari çalışma arkadaşlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

TEPDAD BAŞKANI SAYEK’TEN BELGE TAKDİMİ

Daha sonra TEPDAD Başkanı İskender Sayek ise, “Akreditasyon sürecinin sonuna gelinmiş gibi görünüyor ama bundan sonraki süreç daha zor. Bunun sürdürülebilirliğini sağlamak sizin elinizde. Sizden her yıl rapor isteyeceğiz ve neler yaptığınızı gözlemleyeceğiz. Tıp Fakültesi’nin kuruluşundan bugüne kadar bu kurumda yöneticilik yapan ve görev alan tüm değerli hocalarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Prof. Dr. İskender Sayek, konuşmasının ardından öğrencilere “Gelecekte Tıp Eğitimi” konulu sunum yaparak bilgi ve tecrübelerini aktardı.

Program, TEPDAD Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek’in MSKÜ Rektör Yarımcısı Prof. Dr. Deniz Ülgen ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Cüneyt Karakuş’a akreditasyon belgesini takdim etmesiyle son buldu.
 
 
 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 27.06.2024 09:30
Okunma Sayısı : 345