MSKÜ Ortaklığında 1 Milyon Euro Destekli Proje

Son Güncelleme Tarihi : 18.07.2022 00:00
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin (MSKÜ) ortakları arasında yer aldığı 1.000.000 Euro bütçeli proje, Horizon (Ufuk Avrupa) 2020 Programı kapsamında desteklenecek.

Koordinatörlüğünü Ionian Üniversitesinin (Yunanistan) üstlendiği ve MSKÜ, University of Niš  (Sırbistan), Warsaw Univeristy of Life Sciences (Polonya), Foundation Maker's Place Private Company (Yunanistan),  AB Institute Of Entrepreneurship Development Ltd. (Güney Kıbrıs), Università Degli Studi di Parma (İtalya),  Aalborg University (Danimarka) ve Fondazione Fenice Onlus’un (İtalya) ortakları arasında yer aldığı “Boosting Digital Innovation and Transformation Capacity of HEIs in an Entrepreneurial Ecosystem” başlıklı proje, Horizon 2020 kapsamında desteklenmeye uygun görüldü. Proje 1.000.000 Euro bütçe ile desteklenecek.

“Boosting Digital Innovation and Transformation Capacity of HEIs in an Entrepreneurial Ecosystem”,  Avrupa İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü (EIT) tarafından 2021 yılında ilk kez açılan Yükseköğretim Kurumları için İnovasyon Kapasitesi Geliştirme Programı (EIT HEI Initiative - Innovation Capacity Building for Higher Education) kapsamında TÜBİTAK tarafından bildirilen istatistiklere göre Türkiye’de alınan 5 projeden biri olarak gösteriliyor.

MSKÜ bünyesinde proje yürütücülüğünü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tuğba Uçma Uysal gerçekleştirecek. Projede aynı zamanda İİBF Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ceray Aldemir, İİBF Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Aktan, İİBF İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Avcı, İİBF Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü Araş. Gör. Egemen Kahraman, İİBF İşletme Bölümü Dr. Caner Akbaba ve Yatağan Meslek Yüksekokulu Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Bora Aldemir
 araştırmacı olarak görev alacak.
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 18.07.2022 00:00
Okunma Sayısı : 2037