Haber

MSKÜ, Öğrencilerinin En Memnun Olduğu İlk 10 Üniversite Arasında

Son Güncelleme Tarihi : 20.07.2020 00:00

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ), Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında “genel memnuniyet” sıralamasını 12 sıra birden yükselterek 10. sırada yer aldı.

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı/University Assesments & Research Laboratory [ÜniAr] tarafından yürütülen 2020  Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA 2020) verileri kamuoyuyla paylaşıldı.

Öğrenci deneyimini zenginleştirerek üniversitelere öğrenci merkezli üniversite olma yolunda yol gösterici olmak ve stratejik planlama ve hizmet kalitesi duyarlılığını artırmak için yönetimlere veri sağlamak amacıyla her yıl düzenli olarak yayımlanan araştırma sonuçları, bu yıl 125 devlet ve 67 vakıf olmak üzere 192 üniversitede öğrenim gören yaklaşık 40 bin öğrenciden veri toplanarak hazırlandı.

Üniversitelerden Genel Memnuniyet, Öğrencilerin Öğrenim Deneyimi Tatminkarlığı, Yerleşke ve Yaşamın Doyuruculuğu, Akademik Destek ve İlgi, Öğrenme İmkan ve Kaynaklarının Zenginliğinden Memnuniyet, Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği sıralamalarının yer aldığı TÜMA 2020 sonuçlarına göre Üniversitemiz, “Üniversitelerin Genel Memnuniyet Sıralaması” kategorisinde 192 üniversite arasında 22. sırada yer aldı. MSKÜ, devlet üniversiteleri arasında ise 12 sıra birden yükselerek 10. sırada yer aldı.

Geçtiğimiz yıl yine bir başarı örneği sergileyerek 43. sırada yer alan MSKÜ, 2020 yılında ise “A” düzeyinde üniversiteler seviyesine yükselerek bu başarısını perçinlemiş oldu.

Yine araştırmaya göre yerleşke ortamının çekiciliği, sosyal tesisler, yurt imkânları ve kalitesi, ulaşım rahatlığı, güvenlik, fiziki mekânların estetik ve kullanışlılığı, yerleşkenin konumlandığı çevrenin ölçüldüğü “Yerleşke ve Yaşamının Doyuruculuğu” sıralamasında MSKÜ, en başarılıları temsil eden “A+” üniversiteler içerisinde yer aldı.

Geçtiğimiz yıl “Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet” puanını en fazla yükselten ilk 10 üniversite arasında yer alan Üniversitemiz, bu yıl ise 33 sıra birden yükselerek “A” düzeyinde üniversiteler arasında yer aldı.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 20.07.2020 00:00
Okunma Sayısı : 9236