Haber

MSKÜ, İtfaiyecilerin Eğitim Merkezi

Son Güncelleme Tarihi : 07.06.2021 00:00

Üniversitemiz Yaşam Boyu Öğrenme Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde bulunan Acil Durum ve Yangın Eğitimi Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen 9 günlük “1. Seviye Yangın Eğitici Eğitimi” başarıyla tamamlandı.
Üniversitemiz Kavaklıdere Şehit Mustafa Alper Meslek Yüksekokulu bünyesinde 2019 yılında açılan Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı ve Yaşam Boyu Öğrenme Uygulama ve Araştırma Merkezi, eğitici eğitmeni yetiştirmek için eğitim programı düzenledi.
Ülkemizde ilk defa bir üniversite tarafından Türkiye’nin birçok ilindeki İtfaiye Daire Başkanlarına, sivil toplum kuruluşları temsilcilerine, Organize Sanayi Bölgesi İtfaiye Daire Başkanlıklarına ve yangın malzemesi satan kuruluşların temsilcilerine eğitim verildi.
Yaşam Boyu Öğrenme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kenan Güllü’nün katkılarıyla yapılan eğitimlerde katılımcılar, eğitici eğitmenlik belgesi alabilmek için 108 saatlik hem teorik hem de uygulamalı eğitimden geçti.
Acil Durum ve Yangın Eğitimi Koordinatörü ve Yangın Eğitmeni aynı zamanda Kavaklıdere Mustafa Alper Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Hacı Ahmet Kırtaş’ın yürütücülüğündeki eğitimlerde ülkemizin dört bir yanından ve Dubai’den usta eğitmenler yer aldı. Tatbikatlar ile uygulamalı olarak gerçekleştirilen kurs sonunda katılımcılar ilgili alanlarda daha rahat iş bulabiliyor.
Böylesi önemli bir eğitimin ilk defa Üniversitemiz tarafından verildiğini vurgulayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, bu sertifikaya sahip olan kişilerin eğitim verme yetkinliğine sahip olabilecek şekilde öğrenim gördüklerini söyledi.
Öğr. Gör. Hacı Ahmet Kırtaş da “Eğitimimize şu anda Gaziantep, Adana, Yozgat, Bursa, Edirne, İstanbul, İzmir, Batman, Van ve Dubai’den katılım var. Katılan arkadaşlarımızın çoğu itfaiye konusunda yetkin insanlar. Eğitici eğitimi kapsamı 108 saatlik, uluslararası geçerliliği olan bir eğitim. Eğitici eğitimi alanlar işletmelere yangın eğitimi verebilme yetkisi, iş müfettişlerine raporlama yetkisi, acil durum planları oluşturabilme, tahliye tatbikatları yapabilme ve yangın tatbikatları yapabilme gibi birçok konuda yetkinlik kazandırdık” dedi.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 07.06.2021 00:00
Okunma Sayısı : 1939