Haber

MSKÜ Ailesi 15 Temmuz Programına Katıldı

Son Güncelleme Tarihi : 16.07.2024 09:00
MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Menteşe ve Marmaris’te düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine katıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Muğla’da bir dizi anma etkinlikleri düzenlendi.

Muğla Valisi İdris Akbıyık ve il protokolünün katıldığı anma etkinliklerine Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celal Ateş, Genel Sekreter Yardımcısı Vekili Av. Ümit Metin, üniversite akademik ve idari yöneticileri de katıldı.

Menteşe’de 15 Temmuz Şehitlerini Anma Bisiklet Yol Yarışıyla başlayan program Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanında fidan dikimi ile devam etti. Daha sonra şehitlik ziyaretleri yapıldı. Şehitlikte düzenlenen törende, dua edildi ve şehitlerin mezarlarına karanfil bırakıldı. Akabinde Kurşunlu Camiinde şehitler için Mevlid-i Şerif okutuldu.

Daha sonra Marmaris’te devam eden programda, mehteran ve protokol eşliğinde Milli Birlik Yürüyüşü gerçekleştirildi.

Atatürk Meydanı’nda son bulan yürüyüşün ardından Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler adına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve duaların ardından 15 Temmuz'a dair sinevizyon gösterisi yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması sinevizyonda canlı verildi.

Tasavvuf müziği dinletisi ve Kahramanlık türküleri dinletisinin ardından saatlerin 00.13’ü göstermesiyle birlikte Sela okundu.

Ayrıca program boyunca Türk bayraklarıyla donatılan ve ışıklandırılan sahil güvenlik botu da Marmaris açıklarında demirledi.

Program, Marmaris Su Sporları Merkezi sporcularının sergilediği akrobasi gösterisiyle son buldu.
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 16.07.2024 09:00
Okunma Sayısı : 591