Haber

MSKÜ, Acil Tıp Oryantasyon Eğitimi Veriyor

Son Güncelleme Tarihi : 17.03.2022 00:00
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı tarafından Akyaka’da Acil Tıp Asistan Oryantasyon Eğitimi veriliyor.

Bu yıl ikincisi düzenlenen oryantasyon eğitimlerine Pamukkale Üniversitesinden, Uşak Üniversitesinden, Adnan Menderes Üniversitesinden ve Süleyman Demirel Üniversitesinden sağlık çalışanları ilgi gösterdi.

İki gün boyunca devam edecek eğitimlerin açılışına Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Otizm, Zihinsel Özel Gereksinimler ve Nadir Hastalıklar Daire Başkanı Prof. Dr. Onur Burak Dursun ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevres Hürriyet Aydoğan katıldı.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevres Hürriyet Aydoğan eğitim programının zengin bir içeriğe sahip olduğunu belirterek, “Eğitimi verecek hocalarımız acil vakalarda neler yapılabileceğini teorik olarak anlatacaklar; aynı zamanda kendi tecrübelerini de ekleyerek sizlere kısa yoldan bulunmaz bir bilgi birikimini sunacaklar. Acil birimi, bir hastanenin özüdür. Bu nedenle çeşitli eğitimlerle vatandaşların ihtiyacıyla paralel olarak bu alanı geliştiriyoruz” dedi.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ise göreve gelirken Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesini AR-GE üniversitesi yapmak için yola çıktıklarının altını bir kez daha çizerek, “Biz AR-GE üniversitesi olmayı hedef olarak belirledik. Bu da yaklaşık 4 yıl sonra büyük bir aksilik olmazsa ulaşacağımız bir hedeftir. Üniversitelerin en önemli görevlerinden biri de topluma katkı sağlamaktır. Bu anlamda büyük adımlar atıyoruz” dedi.
 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 17.03.2022 00:00
Okunma Sayısı : 1282